Μάσκες: Ενδεχομένως νέες οδηγίες την επόμενη εβδομάδα – Τι είπε η Παπαευαγγέλου για τη χρήση διπλής μάσκας

Οι οδηγίες για τη χρήση της μάσκας κατά του κορονοϊού προς το παρόν δεν έχουν αλλάξει στη χώρα μας, είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση της Παρασκευής, σημειώνοντας ωστόσο ότι ομάδα της Επιτροπής έχει αναλάβει να μελετήσει και να εισηγηθεί σχετικά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μίλησε για τη διπλή χρήση μάσκας, για την οποία γίνεται λόγος τον τελευταίο καιρό, κάνοντας αναφορά στα αποτελέσματα της μελέτης του CDC που έδειξε ότι για να έχουν ικανή προστασία δύο άνθρωποι, οι οποίοι έρχονται σε στενή επαφή πρέπει απαραίτητα και οι δύο να φοράνε μάσκα. Όταν και οι δύο φοράνε μάσκα, η προστασία ανέρχεται στο 84,3%, ενώ η χρήση διπλής μάσκας αυξάνει ακόμη περισσότερο την προστασία στο 96%, είπε για να διευκρινίσει πως αφορά στη χρήση ιατρικής μάσκας με υφασμάτινη από πάνω.

Σημείωσε τέλος ότι η μάσκα για να προστατεύει πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος, να είναι φτιαγμένη από ύφασμα καλής ποιότητας, και με τρεις στρώσεις υφάσματος, και βέβαια να γίνεται η σωστή χρήση, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ