Μαρτυρίες “φωτιά” για το οργανωμένο έγκλημα: “Δεν πάει Έλληνας με 5.000 να σκοτώσει”

Αίσθηση προκαλούν οι μαρτυρίες ανθρώπων που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, σχετικά με το πώς λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα και πώς γίνονται τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. Σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ, ένας άνθρωπος που κινείται στον κόσμο της νύχτας περιγράφει το τι συμβαίνει: “Πλέον τα πιστόλια κυκλοφορούν λες και είναι δεν ξέρω τι… Κάποτε ένα συμβόλαιο θανάτου ήταν πάνω από 50.000 ευρώ. Τώρα με 5.000 ευρώ μπορείς να βρεις έναν κανίβαλο και να πάει να κάνει την τρέλα του”. Σε ερώτηση για το αν πρόκειται για Έλληνες ή για ξένους, απαντά: “Δεν υπάρχει Έλληνας. Μην ακούτε κουβέντες. Δεν πάει Έλληνας να αφαιρέσει ζωή άλλου για 5.000 ευρώ. Μην ακούτε τέτοια πράγματα”. Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές τις οργανωμένες εγκληματικές ομάδες, αναφέρει: “σίγουρα υπάρχει μια κεφαλή πάντα. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες δραστηριοποιούνται στα μαγαζιά τα παράνομα. Στα μπουζούκια… Υπάρχει το γενικό αφεντικό, αυτό που λέγεται η μεγάλη οικογένεια, η αστυνομία”.

Σε ερώτηση εάν τα “μεγάλα κεφάλια” πέφτουν στα χέρια της αστυνομίας, απαντά: “Ποτέ. Γιατί; Γιατί κανένας καταστηματάρχης δεν έχει μαγαζί στο όνομα του, δικό του. Απλά. Τα χρήματα κινούν τα πάντα”. Σε δημοσιογραφικό σχόλιο πως “άρα είναι οι μπροστινοί αυτοί που πέφτουν πάντα στα χέρια των αρχών…”, αναφέρει: “Οπότε τι τον ενδιαφέρει αυτόν; Αυτός θέλει να μαζεύει κάθε μέρα είκοσι, τριάντα πενήντα χιλιάδες. Ο μπροστινός θα πάρει αυτά που έχει συμφωνήσει”.

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στη νύχτα οφείλεται και στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ελληνικών και ξένων συμμοριών για τον έλεγχο περιοχών. “Μπαίνουν και σε άλλους χώρους που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μπουν. Είναι χωράφι μας. Δεν μπορεί κανένας να μπαίνει να το καταπατάει”. Σε ερώτηση για το αν εκτιμά πως αυτό το ξεκαθάρισμα με τις εν ψυχρώ εκτελέσεις θα τελειώσει σύντομα, απαντά: “Όχι βέβαια. Δεν τελειώνει. Πως θα τελειώσει. Αφού εμείς οι δύο είμαστε φίλοι αδελφικοί ας πούμε και έρχεται κάποιος και σε σκοτώνει και μου πληγώνει την ψυχή μου. Εγώ τι θα κάνω; Θα τον αφήσω να περνάει από μπροστά μου και να γελάει;”.

Ένας πρώην κρατούμενος μίλησε στην ΕΡΤ για το πώς γίνεται η στρατολόγηση μέσα στις φυλακές: “Σε πλησιάζουν οι ομαδάρχες… θέλεις εκείνο, θέλεις το άλλο; ” και προσθέτει: “Εκείνοι που είναι μέσα στη φυλακή και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και δεν έχουν καμία βοήθεια απ’ έξω, είναι μονόδρομος. Παρακαλάνε να βρεθεί κάποιος, να βγει μπροστά για να πάνε μαζί του”.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ομάδες κρούσης της αστυνομίας θέλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του μαύρου χρήματος για να φτάσουν στα “κεφάλια” του οργανωμένου εγκλήματος, τα οποία γνωρίζουν τις χώρες με χαλαρή νομοθεσία όπου μπορούν να εξάγουν τα κέρδη τους.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.