Μάρθα Καραγιάννη: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία – «Έφυγες χωρίς να προλάβω να σου πω πόσο σε αγαπώ»

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα φίλοι και συνάδελφοι της Μάρθας Καραγιάννη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης τελέστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η αποχαιρετιστήρια τελετή της Μάρθας Καραγιάννη, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να πει το τελευταίο «αντίο» στην αγαπημένη ηθοποιό, που έφυγε από τη ζωή στα 83 της χρόνια. Ανάμεσά τους στενοί φίλοι, όπως ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και η Ντόρα Δούμα, συγγενείς, γνωστοί ηθοποιοί και χορευτές, όπως η Άννα Φόνσου, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Σπύρος Μπιμπίλιας, ο πρώην ποδοσφαιριστής και επί χρόνια σύντροφος της Μάρθας Καραγιάννη, Βασίλης Κωνσταντίνου, η Αλίκη Κατσαβού, σύζυγος του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, με τον γιο τους Φοίβο, η Μαίρη Ιωαννίδου, καθώς και απλοί άνθρωποι που ήρθαν να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία έλαμψε στα χρόνια της εμπορικής ακμής του.

Τα χειροκροτήματα και το όνομα «Μάρθα» συνόδευσαν το φέρετρο ως το αυτοκίνητο που θα μετέφερε στο αποτεφρωτήτιο της Ριτσώνας τη σπουδαία ηθοποιό της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου, που υπηρέτησε με συνέπεια όχι μόνο κωμικούς αλλά και δραματικούς ρόλους, όπως ήταν και η επιθυμία της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INTIME
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INTIME

Τραγική φιγούρα η στενή της φίλη και συγκάτοικος Ντόρα Δούμα βρέθηκε από νωρίς δίπλα στο φέρετρο της αγαπημένης ηθοποιού. Άλλωστε ήταν εκείνη που στάθηκε στο πλευρό της μέχρι την τελευταία της πνοή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ INTIME

Στεφάνια έχουν στείλει πολιτικοί και συνάδελφοί της όπως η Μαίρη Χρονοπούλου.

Το αντίο από την Finos Film – Φωτογραφία: INTIME

«Καλό ταξίδι αγαπημένη μου» ήταν το μήνυμα της Κάτιας Δανδουλάκη.

«Έφυγες χωρίς να προλάβω να σου πω πόσο σε αγαπώ» έγραψε η Ζωζώ Σαπουντζάκη στο στεφάνι.

«Θα σε θυμάμαι πάντα Μαρθούλα μου» ο αποχαιρετισμός της Μαίρης Χρονοπούλου.

«Καλό ταξίδι Μαρθούλα. Η Ντόρα σου» έγραψε η στενή της φίλη.

Το στεφάνι που έστειλε η Μαίρη Χρονοπούλου – Φωτογραφία: INTIME
Φωτογραφία: INTIME
Φωτογραφία: INTIME
Φωτογραφία: INTIME

Μάρθα Καραγιάννη: Συγκινημένη η Σαπουντζάκη – «Θέλω να της πω να με περιμένει»

Ζωζώ Σαπουντζάκη Μάρθα Καραγιάννη

Εμφανώς συγκινημένη ήταν η Ζωζώ Σαπουντζάκη στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη στο Α΄ Νεκροταφείο. Στην αρχή είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να μιλήσει, αλλά κατάφερε να πει δύο λόγια.

«Δεν μπορώ να μιλήσω παιδιά, είμαι πολύ συγκινημένη. Και τι δεν έχω να θυμάμαι από την Μάρθα… Κάναμε όνειρα» είπε αρχικά.

«Όνειρα μαζί, τρώγαμε και ονειρευόμαστε. Με γέλασε όμως γιατί έφυγε μόνη» πρόσθεσε.

«Την τελευταία φορά δεν μπορούσε να μου μιλήσει καλά. Ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι» άρχισε να περιγράφει, αλλά τα δάκρυα την έκαναν να κάνει μια παύση.

«Μου έσφιγγε το χέρι. Αγαπιόμαστε με την ΜάρθαΘέλω να της πω να με περιμένει» συνέχισε η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία εξέφρασε την επιθυμία όταν πεθάνει να την πετάξουν στην θάλασσα στην Κινέτα. «Δεν ήξερα ότι η Μάρθα ήθελε να αποτεφρωθεί, αλλά το είχα σχέδιο και για εμένα. Όταν κάποια στιγμή φύγω, να με πετάξουν στην Κινέτα».

«Έφυγες χωρίς να προλάβω να σου πω πόσο σε αγαπώ» έγραψε η Ζωζώ Σαπουντζάκη στο στεφάνι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ