Μαρκόπουλο Ωρωπού: Μαθητής πυροβόλησε με αεροβόλο καθηγητή του σε ΕΠΑΛ

Πανικός επικράτησε την Παρασκευή (26/5) σε Επαγγελματικό Λύκειο στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, όπου συνελήφθη ένας 17χρονος μαθητής που φέρεται να πυροβόλησε με αεροβόλο καθηγητή του στο σχολείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, όλα συνέβησαν στις 8.45 το πρωί της Παρασκευής στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού, όπου κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος στον προαύλιο χώρο του σχολείου, ο 17χρονος, ο οποίος είναι μαθητής της Β’ Λυκείου, πυροβόλησε μία φορά απρόκλητα με αεροβόλο πιστόλι κατά 36χρονου καθηγητή, τραυματίζοντας τον ελαφρά με πλαστικό σφαιρίδιο στο αριστερό πόδι.

Στη συνέχεια ο μαθητής αποβλήθηκε από το Λύκειο και αποχώρησε από το σχολείο.  Από την πλευρά του ο καθηγητής μετέβη στο Αστυνομικό τμήμα Ωρωπού όπου έδωσε κατάθεση για το περιστατικό.

Το αεροβόλο πιστόλι και ένας γεμιστήρας κατασχέθηκαν αφού πρώτα παραδόθηκαν στις Αρχές από τη Διεύθυνση του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου. Ο καθηγητής δεν επιθυμούσε να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Σε βάρος του 17χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών. Σημειώνεται ότι συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων οι γονείς του, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ