Η Μαρινέλλα κατάφερε με την φωνή και τον χαρακτήρα της να λατρευτεί από τον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο, να ερμηνεύσει κομμάτια που έγιναν επιτυχίες και ακόμα και σήμερα το κοινό τα αγαπάει, να γνωρίσει τη δόξα, να ακούμε το όνομά της και το μυαλό μας να πηγαίνει απευθείας σε εκείνη και σε καμία άλλη. Το πιο σημαντικό όμως από όλα, είναι πως τόσο στη διάρκεια της ζωής της, όσο και μετά τον θάνατό της, δεν βρέθηκε κανείς να πει κάτι αρνητικό για την «μεγάλη κυρία» του ελληνικού πενταγράμμου. Η πορεία της σπουδαίας ερμηνεύτριας στη γη, ήταν γεμάτη φως, και την Τρίτη 31 Μαρτίου συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, και απλός κόσμος βρέθηκαν στη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο».
Λίγο πριν από τις 8:00 το πρωί, η σορός της Μαρινέλλας έφτασε στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, προκειμένου να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Η κόρη, τα εγγόνια και οι υπόλοιποι συγγενείς της Μαρινέλλας ήταν εμφανώς συγκινημένοι, με τον κόσμο που βρισκόταν ήδη στη Μητρόπολη να χειροκροτεί, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη του για την αείμνηστη ερμηνεύτρια, καθώς και την συμπαράστασή του στα λατρεμένα της πρόσωπα, τα οποία θρηνούν τον θάνατό της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταφή έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Στη νεκρώσιμη ακολουθία βρέθηκαν και δεκάδες άνθρωποι απο τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο. Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν: ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Τάκης Ζαχαράτος, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Μάριος Φραγκούλης, η Τάνια Τσανακλίδου, η Άντζελα Δημητρίου, η Μπέττυ Μαγγίρα, η Ζέτα Μακρυπούλια και η Βάσω Καζαντζίδη.
Οι επικήδειοι της Χάρις Αλεξίου και του Γιώργου Νταλάρα
Ιδιαίτερος ήταν ο ρόλος της Χάρις Αλεξίου και του Γιώργου Νταλάρα στο «ύστατο χαίρε», οι οποίοι εκφώνησαν τους επικήδειους λόγους.
Η Χάρις Αλεξίου εμφανώς συγκινημένη, ανέφερε: «Άφησες την τελευταία σταγόνα της φωνής σου στον βωμό του Ηρωδείου».
«Μιλάει για εσένα όλος ο ελληνισμός, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, τον κατέκτησες και αυτόν», πρόσθεσε. «Πολλοί σε λένε μάνα, φίλη, δασκάλα, αιώνια φωνή, μιλάνε για το χιούμορ σου… Ένας φίλος είπε “όποιον δεν τον αγκάλιασε η Μαρινέλλα και όποιου δεν του έσφιξε το χέρι, τίποτε δεν ένιωσε από αγάπη”».
«Μαρινέλλα μου, καπετάνισσα. Σήμερα κάνω κάτι που δεν είχα φανταστεί πως θα κάνω…», άρχισε να λέει αλλά τα δάκρυα την έκαναν να σταματήσει. Συνέχισε περιγράφοντας την πρώτη της ακρόαση και τη συνεργασία της με την Μαρινέλλα.
«Μας πλούτισες με πολύτιμες αναμνήσεις κυρά μου, το καταλαβαίνεις;», υπογράμμισε.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Νταλάρας είπε χαρακτηριστικά στον επικήδειό του, ότι: «Άνοιξες πόρτες, έσπασες ταμπού, γκρέμισες κάστρα».
«Έφυγες, πέταξες από τη σκηνή του Ηρωδείου σαν αρχαία τραγωδός. Προχθές, Μαρινέλλα για μένα πέθανε η δεύτερη μάνα μου. Αυτή που με πήρε παιδί από το χέρι και με βοήθησε να σταθώ στα πόδια μου», συνέχισε.
«Καλό ταξίδι μάνα και καλό ταξίδι όπου κι αν πας», τόνισε.
