«Μαρία Τσάλλα»: Η σύλληψη Ρώσων κατασκόπων στην Σλοβενία αποκάλυψε την δράση της – Το λαπτοπ και οι κύκλοι επαφών της

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την 35χρονη Ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα», με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες να αναζητούν τον κύκλο επαφών που είχε αναπτύξει.

«Μαρία Τσάλλα»: Το παρασκήνιο της εγγραφής της στο δημοτολόγιο Αλιβερίου – Τι λέει ο δικηγόρος που την βοήθησε

Τον Δεκέμβριο του 2022 στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, ένα ζευγάρι Ρώσων κατασκόπων, το οποίο εμφανιζόταν να έχει καταγωγή από την Αργεντινή και να εξειδικεύεται στις αγοραπωλησίες ακινήτων, ξεσκεπάστηκε από τις τοπικές αρχές. Τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο σπίτι τους αποκάλυψαν και την δράση της «Μαρίας Τσαλλα» στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ» , ανάμεσα στα ονόματα που βρέθηκαν ήταν και αυτό της 35χρονης από την Ρωσία και δεν μπορεί να θεωρείται σύμπτωση ότι εγκατέλειψε την χώρα μας λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας της στην Σλοβενία.

Παράλληλα αποκαλύφθηκε και το πραγματικό όνομα του συζύγου της, «Daniel Campos», που βρισκόταν στην Βραζιλία, με την σύντροφό του στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να αναρτά την φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς είχε εξαφανιστεί ξαφνικά χωρίς να γνωρίζει που βρίσκεται.

«Μαρία Τσάλλα»: Η Ρωσίδα κατάσκοπος ετοιμαζόταν για… γάμο στην Ελλάδα – Το ταξίδι στην Ινδία και η διαφυγή

Σύζυγος Τσάλλα

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η «Μαρία Τσάλλα» φέρεται να ήταν «δίδυμο» με τους κατασκόπους που «ξεσκέπασαν» οι αρχές της Σλοβενίας στην Λιουμπλιάνα, που είχε ως αποτέλεσμα η Μόσχα να αποφασίσει να αποσύρει την Ρωσίδα κατάσκοπο από την χώρα μας, γυρίζοντάς της στην Ρωσία.

Υπόθεση «Μαρία Τσάλλα» στην Κύπρο: Η εξαφάνιση του «Κρίστοφερ Ρόμπερτ Μέτσος» το 2010

Οι κύκλοι επαφών της «Μαρία Τσάλλα»

Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες από την πλευρά τους προσπαθούν να διαπιστώσουν με ποιους είχε αναπτύξει κύκλο επαφών, η 35χρονη Ρωσίδα «Μαρία Τσάλλα» που φαίνεται να μιλούσε άπταιστα πολλές γλώσσες. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα ταξίδια που πραγματοποιούσε σε εσωτερικό και εξωτερικό προκειμένου να εξακριβωθεί η δράση της.

Το λάπτοπ που άφησε πίσω της

Στο διαμέρισμά της οι μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν και ένα λαπτοπ. Τα αρχεία, οι συνομιλίες της και το κατά πόσο η «Μαρία Τσάλλα» το άφησε πίσω της εσκεμμένα ή το ξέχασε αποτελούν πλέον αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας.

Μαρία Τσάλλα: Έφτασε στην Ελλάδα σχεδόν ταυτόχρονα με την απέλαση Ρώσων διπλωματών το 2018

Με μεξικάνικο διαβατήριο και τον ισχυρισμό ότι έχει Βελγίδα μητέρα, έφτασε το 2018 στη χώρα μας η Ρωσίδα κατάσκοπος Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμέρεβα, σχεδόν ταυτόχρονα με την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Όπως έχει γράψει πρώτο το enikos.gr, η Σμίρεβα έφυγε από την Ρωσία το 2017 με προορισμό το Μεξικό. Εκεί «έβγαλε» και διαβατήριο, με το οποίο έρχεται στην Ελλάδα.  Ένα από τα πρώτα ταξίδια της ήταν στα Σκόπια.

Το 2018 η Σμέρεβα ζητά και εγγράφεται στο δημοτολόγιο του Αλιβερίου με το όνομα «Μαρία Τσάλλα». Σύμφωνα με τον Τάσο Τέλλογλου και το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, είχε μεξικανικό διαβατήριο, αλλά δηλώνει πως η μητέρα της είναι Βελγίδα υπήκοος, ενώ υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει τον πατέρα της.

Το 2019 διαμένει στην Αθήνα, σε κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης και μαθαίνει ελληνικά σε φροντιστήριο στο Μοναστηράκι.

Το 2020 νοικιάζει το διαμέρισμα στην Αρριανού στο Παγκράτι, πληρώνοντας το πρώτο ενοίκιο τον Φεβρουάριο, ενώ ανοίγει το μαγαζί με είδη χειροτεχνίας και πλεκτικής και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία. Συχνάζει σε μαγαζιά που αποτελούν στέκια γαλλόφωνων, γιατί μιλά πολύ καλά την γλώσσα, όπως και ο σύντροφός της.

Στις αρχές του 2022, πάει ένα ταξίδι στη Μόσχα, όπου τελικά μένει για περισσότερο χρονικό διάστημα, επειδή κατά δήλωσή της νόσησε με κορονοϊό. Την ίδια περίοδο, αρχίζει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου, όταν δηλαδή επιστρέφει από την Μόσχα, κάνει ένα ταξίδι στο Παρίσι.

Τον Δεκέμβριο του 2022, κάνει την πρώτη πρόσληψη στο κατάστημα που διατηρούσε στο Παγκράτι.  Στις 4/1 η Σμίρεβα φεύγει ξαφνικά από την Αθήνα για Μόσχα, μέσω της Ινδίας.

Στο τηλέφωνο είπε στην υπάλληλο του καταστήματός της ότι δεν επιστρέψει πίσω, καθώς τίποτα δεν την κρατάει. Σκοπός της, όπως ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, θα ήταν να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στην Άπω Ανατολή και στην Ταϊλάνδη. «Κράτα το μαγαζί και κάντο ό,τι θες»  φέρεται να είπε στην εμβρόντητη υπάλληλό της. 

Λίγο μετά κάνει το ίδιο και ο πραγματικός σύζυγος, κατάσκοπος κι αυτός, ο οποίος ζούσε στην Βραζιλία ως «Daniel Campos». Εγκαταλείπει τη Λατινική Αμερική, με τελικό προορισμό την Μόσχα.

Σημειώνεται ότι και οι δύο διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις στις χώρες που είχαν εγκατασταθεί και στις οποίες παρίσταναν πως έχουν μία φυσιολογική ζωή για να ενσωματωθούν πλήρως. Ωστόσο μία μέρα εξαφανίστηκαν ξαφνικά με τους συντρόφους που άφησαν πίσω να τους αναζητούν.

Η φωτογραφία από την ταυτότητα της «Μαρίας Τσάλλα»

Ο  Alpha έφερε στο φως τη φωτογραφία από την ελληνική ταυτότητα που είχε βγάλει η Σμίρεβα, το έγγραφο της οποίας όμως- σύμφωνα με πληροφορίες- ακυρώθηκε σήμερα το πρωί. Στη φωτογραφία διακρίνονται καθαρά τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ