Μαρία Τσάλλα: Έτσι έβγαλε ταυτότητα – Το τηλεφώνημα «παγίδα» σε ηλικιωμένο που υπέγραψε ως μάρτυρας

Νέες πληροφορίες σχετικά με την ελληνική ταυτότητα που εκδόθηκε για την Ρωσίδα κατάσκοπο με το όνομα «Μαρία Τσάλλα» έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μαρία Τσάλλα: Αναζητούν το δίκτυο υποστήριξής της στην Ελλάδα – Στο μικροσκόπιο τα ταξίδια στην Αλεξανδρούπολη

Ο ALPHA παρουσίασε το έγγραφο με την αίτηση έκδοσης δελτίου ταυτότητας από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου.  Είναι χαρακτηριστικό ότι γίνεται στις 24/12/2018, δηλαδή παραμονή Χριστουγέννων.

Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και ο άνθρωπος -83 ετών σήμερα – που υπέγραψε ως μάρτυρας, βεβαιώνοντας τα στοιχεία της. Πριν από 30 χρόνια ζούσε σε μία περιοχή των νοτίων προαστίων της Αττικής και στη γειτονιά έμενε μία οικογένεια με το ίδιο όνομα. Θυμόταν την μητέρα με το μωρό της. Κάποια στιγμή έφυγε η οικογένεια από την περιοχή και έχασαν επαφή. Το 2018 δέχθηκε ένα περίεργο τηλεφώνημα, υποτίθεται από την μητέρα της «Μαρίας Τσάλλα», δηλαδή την παλιά γειτόνισσά του. Του είπε πως το παιδί της επιστρέφει στην Ελλάδα και πως χρειάζεται τη βοήθειά του, να πάει ως μάρτυρας να βεβαιώσει τα στοιχεία της κόρης της. Ο ίδιος όπως τόνισε, θέλοντας να βοηθήσει, πήγε στην Εύβοια και υπέγραψε ως μάρτυρας.

«Ήταν παντρεμένοι και είχαν ένα μωρό. Αυτή ήταν Ελληνίδα και ο άντρας της ήταν Λατινοαμερικανός νομίζω. Δέχθηκα ένα τηλέφωνο από την μητέρα. Πέθανε τώρα ο πατέρας, μου λέει, ξέρεις έχουμε πάει εκεί, και φτιάχνω τώρα τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη και να σπουδάσει στην Ελλάδα», είπε ο μάρτυρας, σημειώνοντας πως του είχε αναφέρει ότι είχε δώσει την υπόθεση σε έναν δικηγόρο.

Σημειώνεται ότι από το πιστοποιητικό γέννησης της «Μαρίας Τσάλλα» προκύπτει ότι η ημερομηνία κτήσης δημοτικότητας είναι 21/12/2018. Δηλαδή όλα έγιναν μέσα σε ένα τριήμερο, από Παρασκευή έως Δευτέρα.

To δελτίο ταυτότητας ανακλήθηκε μόλις χθες από την υπηρεσία που το εξέδωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ