Μαρία Σπυράκη: Making life ή αλλιώς κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη μέσα από το χρώμα

Making life ή αλλιώς κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη μέσα από το χρώμα. Σε αυτούς τους πίνακες πρωταγωνιστής είναι το χρώμα. Η καλλιτέχνης Μαρία Σπυράκη με αυτή τη σειρά πινάκων, προσπαθεί να αποτυπώσει τους αναρίθμητους συνδυασμούς των χρωμάτων μέσα από το γραμμικό ύφος που τη διακρίνει. Το ένα χρώμα παρεμβάλλεται μέσα στο άλλο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ποικίλες χρωματικές παλέτες. Δεν την ενδιαφέρει το ταίριασμα των χρωμάτων αλλά η αίσθηση που δημιουργείται όταν το ένα εισχωρεί μέσα στο άλλο δίνοντας την αίσθηση του συνεχόμενου, του ατελούς. Οι πίνακες αυτοί αποτυπώνουν συναισθήματα χαράς, δημιουργίας, ζωής, αισιοδοξίας, συνέχειας. Έχουν στόχο να κεντρίσουν το μάτι του θεατή μέσα από τα συναισθήματα που εγείρονται όταν τους παρατηρεί, δεν είναι παραστατικοί με την κλασική έννοια του όρου.

Όπως επισημαίνει και η ίδια: ‘κατά κάποιο τρόπο είναι αυτοβιογραφικοί, προσπαθώ πάντα να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων, οι πίνακες αυτοί είναι η ψυχανάλυση μου και ο προσδιορισμός της στιγμής μου. Αναζητώ τη χαρά, την ευτυχία, μέσα από την ολοκλήρωση τους νιώθω πιο γεμάτη.’

Η καλλιτέχνης ασχολείται με το γκράφιτι, το σπρέι της δίνει την ελευθερία της κίνησης, της συνέχειας και την αίσθηση της επέκτασης έξω από τα όρια του καμβά. Οι πίνακες με τον γενικότερο τίτλο Μaking Life αποτελούν μέρος μιας μελέτης που αφορά τη δυναμική του χρώματος κ πως αυτό συμβάλλει στην βελτίωση της καθημερινότητας μας.

Γκράφιτι σε ξύλο διαμέτρου 70 εκατοστών επικολλημένο σε λευκό φόντο. Βρίσκονται στη Γκαλερί KAPOPOULOS FINE ARTS.

Σύντομο βιογραφικόΓεννημένη στην Αθήνα το 1977, σπούδασα αρχιτεκτονική στην Αγγλία. Ατομική έκθεση με θέμα RIOT TERRITORIES, Art Zone 42 Gallery.Ομαδικές εκθέσεις: 1) κόκκινη Γραμμή στην Artzone42 Gallery, βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα 2) art begins at the end of your comfort zone στην Artzone42 Gallery, βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα 3) on a wild goose chase στην nils potable bar, Παγκράτι 4) γυναικεία μορφή στη Malouart Gallery and consulting, Ξένιας 5 αθηνα Εικαστική παρέμβαση σε ΚΑΦΑΟ ΟΤΕ στην οδό Αιόλου, Αθήνα με θέμα τον Άνθρωπο – Ρομπότ στα πλαίσια της εικαστικής παρέμβασης του Ιστορικού Τριγώνου του Δήμου Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ