“Μαντρώνουν μαθητές σε γιαπί”

Αναγνώστης του enikos.gr καταγγέλλει ότι στο 7ο Δημοτικό σχολειό Νέας Σμύρνης γίνονται εργασίες επέκτασης του σχολικού συγκροτήματος την ώρα των μαθημάτων. Όπως υποστηρίζει ο αναγνώστης η ηχορύπανση είναι μεγάλη. Μάλιστα, όπως λέει  ο καταγγέλλων, το προαύλιο έχει περιοριστεί λόγω των εργασιών με τα παιδάκια να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο την ώρα των διαλειμμάτων. Διαβάστε την καταγγελία και δείτε φωτογραφίες.

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει στο 7ο Δημοτικό σχολείο Ν.Σμύρνης.

Τον Αύγουστο με την δικαιολογία ότι υπάρχουν περισσότεροι μαθητές ξεκίνησε  με συνοπτικές διαδικασίες από τον Δήμο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου που θα κατασκευάσει 2 αίθουσες προκάτ στο χώρο του προαυλίου.

Να σημειώσω εδώ ότι οι πλεονάζοντες μαθητές έχουν ήδη τακτοποιηθεί .

Ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε σε εργολάβο με έδρα την Άρτα και ξεκίνησαν εργασίες 27 Αυγούστου λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους.

Κατά την εκκίνηση των εργασιών και ενώ πολλοί γονείς  εναντιώθηκαν με συγκέντρωση στο σχολείο η αντίδραση του Δημάρχου ήταν παροιμιώδης για το σθένος με το οποίο υπερασπιζόταν το όλο εγχείρημα ανεξάρτητα της ταχύτητας με την οποία έγιναν όλα καθώς και με την χρονική στιγμή που αποφάσισαν να γίνει. (Κάνοντας εδώ μια παρένθεση θα ήθελα να σημειώσω ότι μακάρι την ίδια αντιμετώπιση να έδειχνε και σε όλα τα άλλα θέματα του Δήμου όπως καθαριότητα ,οδοποιία κ.λπ.).

Το σχολικό έτος ξεκίνησε με τα παιδιά να προαυλίζονται δίπλα από λαμαρίνες και πρόχειρα νοβοπάν με θέα τα σκαπτικά μηχανήματα τα οποία δουλεύουν κατά την ώρα των μαθημάτων σηκώνοντας απίστευτη σκόνη εκτός της ηχορύπανσης που δημιουργούν.

Μετά από όλα αυτά φτάνουμε και στο σημερινό θέαμα που αντίκρισα περνώντας από το σχολείο. Έχουν κλείσει τα 2/3 του προαυλίου αδιαφορώντας για τα «πρόβατα –μαθητές» με σκοπό πίσω από αυτή την πρόχειρη κατασκευή να μεταφέρουν τα μπάζα με τα φορτηγά τους και τις μπουλντόζες τους και όλα αυτά σε ώρα μαθήματος.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι απλά και ειλικρινή χωρίς ίχνος δόλου

1.Η τάχιστη ανάθεση έγινε με βάση τα προβλεπόμενα;

2.Οι κανόνες ασφαλείας έχουν τηρηθεί;

3.Η τελευταία πρόχειρη κατασκευή που έγινε για να κλείσει το προαύλιο τηρεί τους κανόνες ασφαλείας σε ότι αφορά την πάκτωση των στηριγμάτων καθώς και την καταλληλότητα των υλικών ,γιατί από ότι ξέρω για να γίνει παρέμβαση σε οποιοδήποτε κτίριο και ιδιαίτερα δημόσιο θα πρέπει πρώτα να έχει προηγηθεί μελέτη μηχανικού η οποία εγκρίνετε και μετά προχωρά το οτιδήποτε.

4.Τα παιδιά «πρόβατα» που θέλησαν να τα μαντρώσουν με αυτό τον τρόπο τα νοιάστηκε κανείς, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά Δημοτικού σχολείου τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης και πολύ πιο προσεκτικής μεταχείρισης.

Τέλος να σημειώσω ότι πέρα και πάνω από όλα δεν με ενδιαφέρει –όπως φαντάζομαι και όλους τους υπόλοιπους γονείς-τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την ασφάλεια των 2 παιδιών μου ηλικίας 6 & 11 ετών τα οποία πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Εξάλλου και η αρχική αντίδραση των υπολοίπων γονέων πέρα από το αν θα έπρεπε να γίνει αυτό καθεαυτό το έργο επικεντρώνετε πλέον στο χρόνο που αποφασίστηκε να γίνει δηλαδή κατά την σχολική περίοδο μιας και όπως προανέφερα το πρόβλημα των πλεοναζόντων μαθητών έχει λυθεί για αυτή τη σχολική χρονιά».  (το κείμενο δημοσιεύεται όπως μας το έστειλε ο καταγγέλων) Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τον τηλεφωνικό αριθμό του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις. τηλ. 6944 05 05 05-6944 06 06 06 ‘Αλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr e-mail: [email protected] τηλ:  210 87 88 006-007-008 fax: 210 87 88 200  

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.