Μανιφέστο της Πόλας Ρούπα κατά των Αρχών: Ετοίμαζα σειρά χτυπημάτων

Με «μανιφέστο»… 10.000 λέξεων, η Πόλα Ρούπα παραδέχεται την τρίτη ήττα του «Επαναστατικού Αγώνα», ενώ επιβεβαίωσε ότι θα προέβαινε σε σειρά χτυπημάτων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο κείμενο, που δημοσιεύεται σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η Ρούπα αναφέρει ότι οι Αρχές ήξεραν ότι ετοιμάζει «μεγάλο χτύπημα» και περιπαικτικά λέει ότι παρότι διαβάζουν τα χειρόγραφά της δεν θα καταφέρουν να το ανακαλύψουν. Σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρει ότι ετοίμαζε όχι ένα μεγάλο, αλλά σειρά χτυπημάτων. «Αυτό που παρουσιάζουν ως χτύπημα που πρόλαβαν, δεν εντάσσεται στο σχέδιο δράσης του “Επαναστατικού Αγώνα” αυτό το διάστημα. Αφορούσε σε μια προηγούμενη περίοδο», γράφει η φυλακισμένη σύντροφος του Μαζιώτη και συμπληρώνει: «Σε όλους αυτούς που έχουν πέσει πάνω από τα κείμενα και τα γραπτά μου και προσπαθούν να καταλάβουν τι σκόπευε να κάνει ο “Επαναστατικός Αγώνας”, τους δηλώνω πως για να το βρουν θα πρέπει να επιχειρήσουν μια βαθιά ανάλυση σχετικά με την οικονομική κατάσταση του καθεστώτος στην Ελλάδα σήμερα, συνυπολογίζοντας τα πιο ευάλωτα σημεία του, αυτά που θα λύγιζαν σε ένα μεγάλο χτύπημα και που μέσα από μια σειρά παρόμοιων χτυπημάτων θα καθιστούσε εφικτό να λυγίσει το καθεστώς συνολικά. Αν το βρουν, θα τους πω “μπράβο”».

Σχετικά με τη σύλληψή της, σημειώνει ότι ήταν το «τρίτο χτύπημα» του κράτους στον «Επαναστατικό Αγώνα». Τα δύο πρώτα «χτυπήματα» ήταν -κατά τη Ρούπα- η συμπλοκή στη Δάφνη όπου σκοτώθηκε ο Λάμπρος Φούντας και η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Για Αθανασοπούλου

Στο κείμενό της, η Ρούπα κάνει εκτενείς αναφορές τόσο στο σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη όσο και στη γυναίκα που συνελήφθη μαζί της. «Η Αθανασοπούλου [σ.σ.: η νεαρή γυναίκα που συνελήφθη μαζί της] δεν είχε καμία συγγένεια με το παιδί. Η σχέση μας ήταν πολιτική και δομήθηκε πάνω στην κοινώς αποδεκτή και επιθυμητή εφαρμογή και υλοποίηση της στρατηγικής του “Επαναστατικού Αγώνα”. Μιας σχέσης ζωής και θανάτου. Και γι’ αυτό για την Αθανασοπούλου ήταν αδιανόητο να μη συμμετέχει σε αυτή την επικίνδυνη για την υγεία και τη ζωή της απεργία. Είναι πραγματικά τιμή μου που τη γνώρισα», γράφει η Ρούπα.

Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι το αποτυχημένο σχέδιο απόδρασης από τον Κορυδαλλό δεν αφορούσε μόνο τον Μαζιώτη αλλά και μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

«Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά η φυλακή. Με εξοργίζει όμως το γεγονός ότι με εμποδίζει να υλοποιήσω τα σχέδιά μου, τα σχέδια του “Επαναστατικού Αγώνα”. Η φυλακή με εμποδίζει να βάλω σε εφαρμογή τη στρατηγική του “Επαναστατικού Αγώνα” για την καθεστωτική αποσταθεροποίηση, μου παγώνει τα σχέδια», αναφέρει σε άλλο σημείο του κειμένου.

Στόχος της Ρούπα και της οργάνωσής της ήταν να καταφέρει ένα μεγάλο και εντυπωσιακό τρομοκρατικό χτύπημα πριν ο ΣΥΡΙΖΑ φύγει από την κυβέρνηση: «Η αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ήταν το αποτέλεσμα της ήττας των κοινωνικών αντιστάσεων. Και ήταν ένα καθοριστικό στοίχημα για τον “Επαναστατικό Αγώνα” να μη φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία χωρίς να δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα, ένα ισχυρό ένοπλο χτύπημα».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δείτε επίσης:

Μαζιώτης και Ρούπα πλήρωναν τον ΕΝΦΙΑ!

Το μανιφέστο της Πόλας Ρούπα από τη φυλακή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ