Μακελειό στην Αρτέμιδα: Η Τουρκία ζητά την έκδοση του Μπαρίς Μπογιούν από την Ιταλία

Την έκδοση του Μπαρίς Μπογιούν έχουν ζητήσει οι τουρκικές αρχές από την Ιταλία, σύμφωνα με νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με φόντο το μακελειό με τους έξι νεκρούς Τούρκους, στην Αρτέμιδα. Τα έξι θύματα θεωρείται πως ήταν μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, ο οποίος ήταν κορυφαίο στέλεχος της μαφίας στην Τουρκία.

Αρτέμιδα: Ο 32χρονος έβγαλε φωτογραφία τους έξι Τούρκους λίγο πριν από την εκτέλεσή τους – ΦΩΤΟ ντοκουμέντα

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Άννα Ανδρέου για τον ΑΝΤ1, στη συνάντηση της Συνόδου της Μικτής Επιτροπής Τουρκίας-Ιταλίας που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου στην Άγκυρα, το πρώτο θέμα στην ατζέντα της τουρκικής πλευράς ήταν η έκδοση του Μπαρίς Μπουγιούν, ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο στην Ιταλία και αφέθηκε ελεύθερος αλλά σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η ιταλική αντιπροσωπεία δεν απάντησε θετικά ή αρνητικά στο αίτημα της τουρκικής πλευράς, απλώς δήλωσε ότι θα το εξετάσει.

Ο Μπογιούν συνελήφθη και φυλακίστηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας, όπου είχε εισέλθει παράνομα. Όταν αφέθηκε ελεύθερος, υπέβαλε αίτηση για άσυλο. Ωστόσο, η αίτηση μπλοκαρίστηκε ύστερα από παρέμβαση της Τουρκίας.

Μακελειό στην Αρτέμιδα: Οι συνομιλίες που «καίνε» τον 32χρονο – «Πες μου πότε φτάνεις να στείλω τα παιδιά»

Ο Τούρκος κακοποιός καταζητείται από την Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης για 103 διαφορετικά εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα δολοφονίας από πρόθεση, εκ προθέσεως τραυματισμό με όπλο, παραγωγή και εμπόριο ναρκωτικών ή διεγερτικών, εμπόριο όπλων, φθορά ιδιοκτησίας, εκ προθέσεως κίνδυνος γενικής ασφάλειας και απειλές.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι Τούρκοι εκτελέστηκαν σε φονική ενέδρα που τους έστησαν οι δράστες στην Αρτέμιδα, στον δρόμο για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» απ’ όπου θα αναχωρούσαν για την Ιταλία, όπου βρίσκεται ο Μπαρίς Μπογιούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ