Μακελειό στη Γλυφάδα: Άρση του τραπεζικού απορρήτου του δράστη θα ζητήσουν οι αρχές – Το ακίνητο στη Γλυφάδα και το μυστήριο με το περίστροφο

Την άρση του τραπεζικού απορρήτου του 76χρονου δράστη που αιματοκύλισε χθες τη ναυτιλιακή εταιρεία, στη Γλυφάδα, αναμένεται να ζητήσουν οι αστυνομικές αρχές, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Μακελειό στην Γλυφάδα: «Τον έδιωξαν από το σπίτι, βγήκε εκτός εαυτού και τους σκότωσε» λέει στο enikos.gr φίλος της οικογένειας Καρνέση

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν πλέον στη διάθεσή τους καταθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες, όταν πέθανε η μητέρα των αδελφών Καρνέση, άφησε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό ως κληρονομιά στον Αιγύπτιο επιστάτη, που εργαζόταν επί 36 χρόνια στην οικογένεια.

Οι αστυνομικοί θέλουν να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του δράστη και αυτόχειρα, ώστε να διαπιστώσουν τι χρηματικά ποσά είχε στην κατοχή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα της οικογένειας Καρνέση διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τον 76χρονο Αιγύπτιο, τον οποίο, μάλιστα, είχε βαπτίσει χριστιανό. Ο ίδιος ο δράστης ισχυρίζεται ότι η μητέρα Καρνέση του είχε υποσχεθεί ότι θα του αφήσει κληρονομιά το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί για να μένει στη Γλυφάδα, ώστε να μην μείνει χωρίς στέγη στα γεράματά του. Ωστόσο, η μητέρα της οικογένειας πέθανε και δεν πρόλαβε να γράψει το ακίνητο στο 76χρονο Άρη.

70χρονος Αιγύπτιος δράστης Γλυφάδα
Ο 76χρονος δράστης της ένοπλης επίθεσης στη Γλυφάδα

Τότε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Αιγύπτιος άρχισε να επικοινωνεί με μέλη της οικογένειας ενημερώνοντάς τους για την επιθυμία της μητέρας να του αφήσει το σπίτι στην Γλυφάδα. Η συγκεκριμένη οικία ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρεία κι έτσι, θα έπρεπε να συμφωνήσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε το ακίνητο να περάσει στην ιδιοκτησία του 76χρονου, κάτι όμως που δεν συνέβη, καθώς η Μαρία Καρνέση φέρεται να είχε σχετικές αντιρρήσεις.

Από τις μαρτυρίες που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, προκύπτει ότι ανέκαθεν οι σχέσεις της εφοπλίστριας και του 76χρονου Αιγύπτιου ήταν τεταμένες. Αντίθετα, ο δράστης διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με τον Σπύρο Καρνέση, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Βρετανία.

Σε αντικέρ ανήκει το περίστροφο

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για να διευκρινιστεί πώς προμηθεύτηκε ο 76χρονος την καραμπίνα, με την οποία πυροβόλησε και σκότωσε την  εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της, Αντώνη Βλασσάκη και τον πρώην καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη, αλλά και το περίστροφο που εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Γλυφάδα Καραμπίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο αριθμός πλαισίου της παλιάς καραμπίνας είναι σβησμένος κι έτσι δεν έχουν καταφέρει έως τώρα να βρουν σε ποιον ανήκει και πώς την προμηθεύτηκε ο δράστης. Ερευνάται, δε, το σενάριο ο 76χρονος να είχε τροποποιήσει την καραμπίνα.

Το περίστροφο είναι αντίκα, αλλά εύχρηστο. Όπως προέκυψε από τον αριθμό πλαισίου του, ανήκει σε έναν αντικέρ, ο οποίος συλλέγει και παλιά όπλα, ενώ δεν φαίνεται να έχει σχέση με την οικογένεια Καρνέση. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όταν οι αστυνομικές αρχές επικοινώνησαν μαζί του, εκείνος είπε ότι το περίστροφο είναι δικό του, αλλά το έχει σπίτι του και δεν το έχει δώσει σε κάποιον άλλον.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ