Μαγνησία: «Γιαγιά, κάτι με τσίμπησε» – Πώς η οχιά δάγκωσε την 4χρονη

Μικρές δόσεις αντιοφικού ορού χορηγούν οι γιατροί στην τετράχρονη την οποία δάγκωσε οχιά στο Ελευθεροχώρι,  στην Μαγνησία, και τώρα νοσηλεύεται στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

«Ακόμα είναι σε στάσιμη κατάσταση, όπως λένε οι γιατροί στην εντατική. Του χορηγούν μικρές δόσεις από το αντίδοτο. Καθάριζε η γιαγιά της μία αυλή, στην Εκκλησία, και πήγε να πιάσει κάτι πευκοβελόνες το παιδί και ήταν από κάτω το φίδι και το τσίμπησε», είπε ο πατέρας του κοριτσιού.

«Οι πευκοβελόνες ήταν στο τσιμέντο στην πλάκα, όχι στο χώμα. Πήγε το παιδί να βοηθήσει την γιαγιά του, να πιάσει τις πευκοβελόνες. Ήταν η οχιά εκεί και την δάγκωσε στην παλάμη. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας στο Βελεστίνο, από εκεί στο νοσοκομείο του Βόλου, μετά στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και από εκεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης», είπε ο πατέρας του κοριτσιού στην εκπομπή Tilive και συνέχισε: «Είχε πρηστεί το χέρι του παιδιού και προχωρούσε για το σώμα του.»

Η θεία του παιδιού δήλωσε στο MEGA ότι «επειδή ήταν μεσημέρι η γιαγιά θεώρησε ότι θα πάει στην εκκλησία που ήταν πλακόστρωτη. Είπε να μην το πάει στην παιδική χαρά που είχε χορτάρια, αλλά βρέθηκε εκεί το φίδι. Ήταν κρυμμένο σε ένα φαράσι. Το μικρό έσκυψε να πάρει κάτι και το φίδι το δάγκωσε.», είπε η θεία και συνέχισε: «Το κορίτσι φώναξε: «Γιαγιά κάτι με δάγκωσε» και έτρεξε η γιαγιά και είδε το φίδι. Μετά φύγανε για το νοσοκομείο. Έκατσε εκεί για 7 ώρες, μέχρι τις 12 το βράδυ. Μετά τους έστειλαν στην Λάρισα. Από εκεί κατευθείαν στην Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο στην ΜΕΘ.», είπε η θεία του παιδιού και συνέχισε:

«Πριν από λίγο που μίλησα με τον αδελφό μου. Λένε ότι τους έκανε ενημέρωση ο γιατρός και ότι είναι κάπως καλύτερα το παιδί. Έχουν ξεκινήσει να του δίνουν φάρμακο, το αντίδοτο και το δέχεται σιγά -σιγά ο οργανισμός. Οι γονείς δεν έχουν μπει μέσα στην εντατική. Αλλά την ακούνε που λέει, που φωνάζει, γιατί είναι και ζωηρό παιδί. Η γιαγιά είναι χάλια», κατέληξε η θεία του κοριτσιού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ