Μαγιορκίνης: Βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας – Πόσα είναι τα θετικά κρούσματα από τα self test

“Στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε σημαντική μείωση, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα”, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

“Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά συνέχισε να δείχνει σημεία αποσυμπίεσης. Ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 11%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid συνεχίζει να μειώνεται. Τα στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας”, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Αναφερόμενος στα self-test, είπε ότι μέχρι σήμερα περισσότερα από 13 εκατομμύρια συσκευές έχουν διατεθεί σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια πολίτες. Σχεδόν 9 εκατομμύρια δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, ήταν 19.641 μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Κλείνοντας ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ επεσήμανε τη σημασία που έχει ο περιορισμός της επιδημίας στους νέους, σε αυτή τη φάση ανοίγματος των κοινωνικών δραστηριοτήτων. “Ο περιορισμός της επιδημίας μπορεί να επιτευχθεί με τη συμμετοχή στον εμβολιασμό και στην οργανωμένη χρήση των self test. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη σωστή χρήση μάσκας, ιδιαίτερα στους κλειστούς χώρους, ενώ θα πρέπει να προσπαθήσουμε οι κοινωνικές μας συναντήσεις να γίνονται σε ανοιχτούς χώρους” ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.