Μαγιορκίνης: Τι είπε για τη μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια συνεχίζει να μειώνεται, ενώ εξακολουθεί να αποκλιμακώνεται σταθερά και η πίεση στο σύστημα Υγείας, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σχετικά με την παρέμβαση της Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με τα αντιγονικά self-tests, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι έχουν διατεθεί περίπου 31 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,5 εκατομμύρια πολίτες. “Σχεδόν 23 εκατ. δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, με το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί από επαγγελματία υγείας να είναι 35.000” ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας.

Τι είπε για τη μετάλλαξη Δέλτα

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στην μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, τονίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού και απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να τον επισπεύσουν.

“Το στέλεχος Δέλτα συνδέθηκε αρχικά με την εκρηκτική αύξηση της επιδημίας στην Ινδία και στη συνέχεια με την επιδημική αύξηση στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην Πορτογαλία και το Ισραήλ” τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης. “Οι λοιμώξεις με μετάλλαξη Δ’ αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους και νεαρά άτομα με έντονη κοινωνική δραστηριότητα” συμπλήρωσε.

“Το στέλεχος Δέλτα φαίνεται πως έχει αυξημένη διεισδυτικότητα ως αποτέλεσμα αυξημένης μεταδοτικότητας, αλλά και διαφυγής από νοσολογική απόκλιση στα παλαιότερα στελέχη. Το στέλεχος Δέλτα βρήκε μία εναλλακτική οδό εξέλιξης, που δεν είχε ακολουθηθεί από τα υπόλοιπα variant του ιού, και δείχνει έτσι ότι το εξελικτικό τοπίο που μπορεί να κινηθεί είναι αρκετά ευρύ” ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας.

“Σε κάθε περίπτωση, οι υπάρχουσες μελέτες δείχνουν ότι η καλύτερη αντιμετώπιση του στελέχους Δέλτα θα επιτευχθεί μέσω αύξησης της πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης” τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ