Μαγιορκίνης: Έπεσε στο 50% η θετικότητα σε μία εβδομάδα – Η εξάπλωση του κορονοϊού είναι ευρύτατη

Η μικρή μείωση των νέων μολύνσεων, τις τελευταίες ημέρες, αποτελεί ένδειξη μείωσης των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, στη σημερινή ενημέρωση, ενώ ανακοίνωσε πως, όπως φαίνεται, υπάρχει μείωση θετικότητας περίπου στο 50%, σε σύγκριση με την προηγούμενη Δευτέρα.

Ο καθηγητής Iατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σημείωσε επίσης πως αυτή η μείωση της θετικότητας είναι ιδιαίτερα αισθητή στα μεγάλα αστικά κέντρα, την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Το φορτίο, ωστόσο, παραμένει εξαιρετικά βαρύ στα βόρεια της χώρας, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, ενώ πολύ βαρύ φορτίο παρατηρείται και στη Θεσσαλία.

“Συνολικά την προηγούμενη εβδομάδα η Αττική έδειξε σαφή σημάδια μικρής βελτίωσης, το ίδιο και η Θεσσαλονίκη, βελτίωση που ακόμα είναι νωρίς για να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα”, είπε ο κ. Μαγιορκίνης για να προσθέσει πως “η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή”.

Σε ό,τι αφορά στα ηλικιακά χαρακτηριστικά, ανέφερε πως όσοι βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 40- 65 ετών και σε αυτή άνω των 65 ετών παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επίπτωση. Ειδικά για την ηλικιακή ομάδα των άνω των 65 ετών υπάρχει “δραματική αύξηση τις τελευταίες 7 ημέρες, γεγονός το οποίο και θα συνεχίζει να προκαλεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας καθώς και αύξηση των καταγεγραμμένων θανάτων”, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Την ίδια ώρα, η επίπτωση στην ηλικιακή ομάδα των 19-39 ετών έχει πέσει δραματικά, ενώ χαμηλή είναι η επίπτωση στα παιδιά.

“Η εξάπλωση του ιού στη χώρα μας είναι ευρύτατη”, ανέφερε με έμφαση ο κ. Μαγιορκίνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ