Μαγιορκίνης: Αναμένεται αύξηση της πίεσης στις ΜΕΘ και στον αριθμό των νεκρών – Τι είπε για τις μεταλλάξεις

“Αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων αλλά και η πίεση στο ΕΣΥ” ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

“Την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, καθώς και η πίεση στο Σύστημα Υγείας. Οι μονάδες ΜΕΘ επιβαρύνθηκαν την τελευταία εβδομάδα σε ποσοστό 12%, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με COVID-19 αυξήθηκε σημαντικά, στο επίπεδο περίπου 300 ανά ημέρα” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης. “Αναμένουμε μικρή αύξηση στις ΜΕΘ και στους θανάτους την ερχόμενη εβδομάδα” συμπλήρωσε.

Ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ ανέφερε πως στην Αττική παρατηρήθηκε αύξηση των νέων διαγνώσεων σε ποσοστό 40%, τονίζοντας πως ένα ποσοστό της αύξησης αυτής πιθανώς οφείλει στο, ότι λόγω της κακοκαιρίας, η συμμετοχή στη δειγματοληψίας ήταν ελαφρώς μικρότερη.

Σχετικά με την ηλιακή κατανομή των νέων διαγνώσεων,ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως “η υψηλότερη επίπτωση παρατηρείται στους 40-65 και δεύτερη ομάδα είναι οι 18 με 39 ετών” τονίζοντας πως “υπάρχουν κάποια πρώιμα σημάδια ότι ο εμβολιασμός έχει αρχίσει να βοηθάει στη μείωση της επίπτωσης στις μεγάλες ηλικιακές ομάδες”.

“Ενθαρρυντικά τα στοιχεία της αποτελεσματικότητα των εμβολίων”Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων των μεταλλάξεων του κορονοϊού, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε “η επίδρασή τους στη χώρα μας αντιμετωπίζεται προς το παρόν, καθότι οι αυξήσεις που παρατηρούμε είναι ελαφρές σε σχέση με άλλες χώρες”. “Τα στοιχεία που έρχονται από την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε αυτά τα στελέχη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά” πρόσθεσε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ