Μαγιορκίνης: Αυτό είναι το όριο για επαναφορά της καραντίνας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε στον ΣΚΑΪ σχετικά με το όριο των κρουσμάτων που θα προκαλέσει ανησυχία μετά την άρση των μέτρων και ενδεχομένως να προκαλέσει επαναφορά της καραντίνας, του λεγόμενου lockdown.

«Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν βλέπουμε κρούσματα σταθερά πάνω από 50 και αν τα 50 γίνουν 120. Το πρώτο ψυχολογικό όριο είναι εκεί γύρω στο 50» ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Αν κινούμαστε κάτω από 50 είναι πολύ καλό όριο. Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν π.χ. εμφανιστούν 100 “ορφανά” κρούσματα», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε πως η αξιολόγηση θα γίνει σε 2 βδομάδες: «Γύρω στις 18 Μάιου θα ξέρουμε τι γίνεται σε σχέση με το πρώτο βήμα άρσης του lockdown».

Ο ίδιος τόνισε πως οι «επαφές σε κλειστούς χώρους έχουν υψηλό ρίσκο και ειδικά όταν περνούν 15 λεπτά ενώ σε ανοιχτό χώρο η επικινδυνότητα δεν είναι μηδέν αλλά είναι χαμηλότερη».

«Αν κρατήσουμε την επιδημία κάτω από 1 η επιδημία θα σβήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ