Μαγιορκίνης: Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ – Έκκληση στους νέους να εμβολιαστούν

Σταθερός είναι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων, η πίεση όμως στο σύστημα υγείας αυξάνεται και οι θάνατοι από λοίμωξη κατέγραψαν αύξηση 54%, ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση.

Ο καθηγητής απηύθυνε έκκληση στους νέους για εμβολιασμό: “Απευθύνω έκκληση ξανά στους νέους,. Πρέπει να κλείσουν το ραντεβού τους με το εμβόλιο σήμερα. Οι νέοι είναι φυσιολογικό να έχουν πολλές επαφές, να είναι δραστήριοι και έτσι χωρίς να το θέλουν αποτελούν το επίκεντρο μετάδοσης της επιδημίας.

Κάθε νέος ηλικίας 18-40 ετών μεταδίδει χωρίς να το θέλει τη νόσο σε περισσότερες από δύο με τρεις φορές περισσότερα άτομα από τις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες. Συνεπώς η νόσος είναι πιθανό να έχει συνέπειες για τους ίδιους αλλά πολύ περισσότερο για το περιβάλλον τους” τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 16%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 αυξήθηκε σε περισσότερες από 250 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1.

Σχετικά με την παρέμβαση Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-tests, ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 42 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,6 εκατομμύρια πολίτες.

Έχουμε 32 εκατομμύρια ηλεκτρονικές δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματίες υγείας είναι 85.000.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.