Μάγδα Φύσσα στην εισαγγελέα: Ξαναμαχαιρώσατε τον Παύλο σήμερα

«Θα ήθελα να μου απαντήσει η κ. Εισαγγελέας. Σήμερα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τον ξαναμαχαιρώσατε σήμερα. Αιμορραγεί ακόμη». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε η Μάγδα Φύσσα στην εισαγγελέα της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που πρότεινε ενοχή του Γιώργου Ρουπακιά για την δολοφονία του γιου της αλλά απαλλαγή για τους 17 συγκατηγορούμενούς του από το αδίκημα της άμεσης ή απλής συνέργειας.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες πράξεις, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου επί τω ηπιότερω στις επιθέσεις σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων αλλά και στελεχών του ΠΑΜΕ.

Στα… μαλακά

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στην επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, το 2012, στο Πέραμα, η εισαγγελέας πρότεινε μετατροπή της κατηγορίας για τους πέντε κατηγορούμενους από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού. Όπως είπε «αν οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό θα τον είχαν υλοποιήσει. Θα είχαν επιμείνει παρά τις εκκλήσεις του παθόντος. Θα είχαν φροντίσει οι δράστες να σχεδιάσουν διαφορετικά το εγκληματικό αποτέλεσμα».

Για την επίθεση σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ, το 2013 στο Πέραμα, η εισαγγελέας ζήτησε επίσης τη μετατροπή της κατηγορίας για τους τέσσερις κατηγορουμένους από απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη, δηλαδή σε πλημμέλημα που παραγράφεται.

Κατά την εισαγγελέα δεν υπήρξε ο απαιτούμενος ανθρωποκτόνος δόλος για τους κατηγορούμενους της επίθεσης καθώς «αν τον είχαν, θα είχαν πετύχει το σκοπό τους και δεν θα τους σταματούσαν τα άτομα που φώναζαν «αστυνομία» ή το ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο». Σύμφωνα με την εισαγγελέα «αν θέλει κανείς να διαπράξει ανθρωποκτονία, το καταφέρνει μέσα σε δευτερόλεπτα».

Όσον αφορά στο κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής το οποίο αποδίδεται μεταξύ άλλων στους: Νίκο Μιχαλολιάκο, Νίκο Μίχο και Ιωάννη Λαγό, η εισαγγελέας ζήτησε, κατά περίπτωση τη μετατροπή του συγκεκριμένου αδικήματος σε άλλα πλημμεληματικής μορφής. Ενδεικτικά, για τον Ν. Μιχαλολιάκο πρότεινε μετατροπή σε παράνομη κατοχή όπλων ενώ για τον Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε την πλήρη απαλλαγή του καθώς κατείχε άδεια οπλοφορίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ