Οργανωμένο έγκλημα: Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε από τον Ιούνιο για τα δύο συμβόλαια θανάτου σε Κορυδαλλό και Νέο Κόσμο

Νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα μας, με αφορμή την μαφιόζικη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο.

Νέος Κόσμος: Κλεμμένο από το Μιλάνο το όχημα των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης

Σύμφωνα με το Mega, τον Ιούνιο του 2023, προτού ξεκινήσει ο τελευταίος κύκλος αίματος, η ΕΛ.ΑΣ. με βάση SMS, γνώριζε για δύο συμβόλαια θανάτου στο οργανωμένο έγκλημα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα συμβόλαια θανάτου στον Κορυδαλλό και τον Νέο Κόσμου, όπου δολοφονήθηκε ο Βαγγέλης Ζαμπούνης.

Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ποια θα ήταν τα θύματα των συμβολαίων θανάτου, τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς των δολοφονικών επιθέσεων, αλλά και τον λόγο που κρύβεται πίσω από αυτές, όπως αποκαλύπτει το Mega.

Νέος Κόσμος: Τα ντοκουμέντα και το χρονικό της μαφιόζικης εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Γιατί δεν είχε ασφάλεια ο Ζαμπούνης το μοιραίο βράδυ;

Αν και ήταν γνωστό ότι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης έπαιρνε μέτρα αυτοπροστασίας και είχε προσωπική φύλαξη, το μοιραίο βράδυ της εκτέλεσής του ήταν μόνος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τους τελευταίους μήνες ο 44χρονος δεν είχε κανένα φρουρό, το οποίο ήταν συνειδητή επιλογή, καθώς φοβόταν την εκ των έσω προδοσία και το ενδεχόμενο να σημειωθούν διαρροές από τους φρουρούς του σε αντίπαλη συμμορία.

Επομένως, θεωρούσε πως ήταν ασφαλέστερο να κινείται μόνος του.

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ άτομα με βαρύ ποινικό παρελθόν για την εκτέλεση του Ζαμπούνη

Οι αξιωματικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο η εντολή για το συμβόλαιο θανάτου να δόθηκε μέσα από τις φυλακές γι’ αυτό μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» και ποινικοί με παρελθόν στη νύχτα.

Συνεχίζονται οι έρευνες από τις Αρχές για την εύρεση των εκτελεστών και του ατόμου που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο.

Ο Βαγγέλης Ζαμπούνης ήταν άτομο που είχε πολλούς εχθρούς και μέσα στη φυλακή αλλά και εκτός.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η εντολή να έχει δοθεί μέσα από τις φυλακές χωρίς ωστόσο να αποκλείουν τα άτομα που έδωσαν την εντολή να έχουν συνεργαστεί με άτομα μέσα από τη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές, οι δράστες της δολοφονίας ήταν εκπαιδευμένοι και αδίστακτοι και εκτιμάται πως πρόκειται για άτομα από χώρες των Βαλκανίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ