Μάχη σε έξι πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Έξι είναι οι πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη μέχρι αυτή την ώρα σε όλη τη χώρα και έχουν προκαλέσει τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύουν κατοικίες, και στοίχημα αποτελεί όλες οι φωτιές να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο, προτού πέσει ο ήλιος και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Αναλυτικά, σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα:

-Φωτιά σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Καλό Νερό του δήμου Κιλελέρ, στη Λάρισα. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 67 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νεκρού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

-Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσια του δήμου Μεγαλόπολης. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο ενισχύθηκαν την τελευταία ώρα. Αυτή τη στιγμή επιτόπου βρίσκονται 42 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 13 οχήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη (2 PZL, 2 Αir Tractor) και τρία ελικόπτερα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν ένταση 4 και κατά τόπους 5 μποφόρ.

-Στην περιοχή Καμπίτσιος στο Νεστόριο Καστοριάς βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τέσσερις ώρες, μία πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε δασική έκταση. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικές έχουν ενισχυθεί, σε μία προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

-Φωτιά σε δασική έκταση στο Κάτω Μαυρίκι Αχαΐας. Και σε αυτή την περίπτωση, έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Επιχειρούν 42 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη.

-Στην περιοχή Κρηστώνη του δήμου Κιλκίς, βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιά που καίει γεωργική έκταση. Κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα και συνδράμουν δύο αεροσκάφη.

-Νέα φωτιά ξέσπασε σήμερα στην Πάρο. Αυτή τη φορά καίγεται περιοχή με χαμηλή βλάστηση, στη θέση Καμπί της Πάρου. Κινητοποιήθηκαν εννέα πυροσβέστες, με τέσσερα οχήματα. Από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιών

Σε εγρήγορση βρίσκονται και σήμερα οι αρμόδιες αρχές και την Παρασκευή, καθώς είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε οκτώ Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η Αττική. Οι περιοχές που έχουν ενταχθεί στην κατηγορία κινδύνου 4 στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, είναι: Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής), Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας – νήσος Σκύρος), Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Σποράδων ), Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Μεσσηνίας), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Ζακύνθου, ΠΕ Κεφαλληνίας, ΠΕ Ιθάκης), Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνης, ΠΕ Ηρακλείου).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ