Μάχη να οριοθετηθεί η φωτιά στην Τανάγρα κατά τη διάρκεια της νύχτας

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη μεγάλη φωτιά, η οποία εξακολουθεί να μαίνεται στην Ασωπία Τανάγρας. Ωστόσο, η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις θα δώσουν μάχη, ώστε αυτή να οριοθετηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το θετικό είναι ότι αφενός έπεσαν οι ισχυροί άνεμοι, που έπνεαν νωρίτερα, και αφετέρου ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, για προληπτικούς λόγους και ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, απομακρύνθηκαν δύο μοναχοί από την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη, Ασωπίας Βοιωτίας και μεταφέρθηκαν με περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. σε ασφαλές σημείο.

Μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας, επιχειρούσαν στο σημείο και ισχυρές εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Τώρα πια, όμως, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν μόνο επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από 174 πυροσβέστες με 42 οχήματα και ένα ερπυστριοφόρο της ΕΜΑΚ.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή έφτασαν ενισχύσεις σε πεζοπόρα τμήματα από τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 3 υδροφόρα οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, 6 υδροφόρες Ο.Τ.Α., 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, 1 λεωφορείο του δήμου Τανάγρας, η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Από την πρώτη στιγμή μετέβη στο σημείο της πυρκαγιάς ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Π.Σ. αντιστράτηγος Κολοκούρης.

Στην περιοχή βρίσκεται, επίσης, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ