Μάχη για να μην μπει η φωτιά στο Γύθειο – Μεγάλο το πύρινο μέτωπο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα ελικόπτερο, ώστε να μην μπει η φωτιά στην πόλη του Γυθείου. Οι φλόγες είναι ορατές σε κοντινή απόσταση από το κεντρικό Κοιμητήριο στην είσοδο της πόλης. Αναφορικά με τις καταστροφές στη Λίμνη Γυθείου, έγινε γνωστό πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να προστατέψουν τις εγκαταστάσεις του πρατηρίου καυσίμων και του πυρηνελαιουργείου.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι “υπάρχει πρόβλημα, διότι η φωτιά πλησίασε την πόλη από την βορειοανατολική πλευρά και τώρα γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να σωθούν τα σπίτια της πόλης».

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», συνέχισε, «διότι αν και νυχτώνει, ο αέρας δεν λέει να καταλαγιάσει και το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση, ότι «και η αποψινή βραδιά θα είναι πολύ δύσκολη».

Επίσης, είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και σε άλλα σημεία», προσθέτοντας ότι «λόγω της φωτιάς, έχουν φύγει από την περιοχή επισκέπτες, αλλά και κάτοικοι».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για το Γύθειο αλλά και για άλλους οικισμούς όπου μαινόταν η φωτιά.

H φωτιά από Νεάπολη Βοιών

Πηγή φωτό: lakonikos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ