Λογιστής και… υπολογιστής

Λογιστής και… υπολογιστής

 

Είτε πρόκειται για εταιρεία είτε για φυσικό πρόσωπο, το επάγγελμα του λογιστή αποτελεί εκ παραδόσεως μια απαραίτητη και χρήσιμη παροχή υπηρεσιών τόσο για την άρτια εκτέλεση των λογιστικών διαδικασιών όσο και για τη μέγιστη εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. Η ρευστότητα των οικονομικών μεγεθών των τελευταίων ετών ανέβασε ξανά το επάγγελμα του λογιστή στα πιο περιζήτητα, μιας και ήταν αυτό που μοναδικά μπόρεσε να σταθεί απέναντι στις οικονομικές κρίσεις και των εταιρειών και των νοικοκυριών.

Το σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον, η εισβολή του Διαδικτύου και των υπολογιστών συστημάτων στη ζωή μας αλλά και οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής αλλάζουν την όψη της λογιστικής, που αφήνει πίσω το «πολυαγαπημένο» τεφτέρι και περνά πλέον σε μηχανογραφημένη μορφή. Το χορό ακολουθούν και όλες οι κρατικές λογιστικές απαιτήσεις και συστήματα, καθιστώντας τη γνώση λογιστικών ηλεκτρονικών εφαρμογών μονόδρομο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η μεταφορά και μετατροπή της εφαρμογής της λογιστικής επιστήμης παρουσιάζεται επίπονη στους επαγγελματίες της παλιάς σχολής, αλλά αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους νέους του επαγγέλματος που η χρήση υπολογιστή αποτελεί μέρος της βασικής τους εκπαίδευσης και αντικείμενο της καθημερινής τους ενασχόλησης.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.