Lockdown – Βατόπουλος στον Realfm 97,8: Το 2021 θα είναι σαφώς καλύτερο από το 2020 – Τι είπε για τα κρούσματα

“Η πτώση που βλέπουμε δεν είναι το νούμερο εκείνο που θα μας έλεγε ότι έχουμε μπει σε μια ισορροπία πλέον που μπορούμε να εμπιστευτούμε. Είμαστε ακόμα σε μια ασταθή ισορροπία και έχουμε ακόμα πολλά κρούσματα που είναι σε όλη την Ελλάδα” δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς σχετικά με το νούμερο που θα προσφέρει αυτή την ασφάλεια απάντησε ότι “θα ήθελα κατ’αρχαν να είναι αποσυμφορημένες οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία είναι πολύ βασικό ώστε σε ενδεχόμενη αύξηση να μπορούν να νοσηλευτούν οι ασθενείς, αυτό είναι το βασικό κριτήριο παγκοσμίως. Και από εκεί και πέρα θα ήθελα να είναι τα βαριά περιστατικά πολύ λίγα, άρα τα ελαφριά περιστατικά να είναι 100, 200, 300, τέτοια νούμερα. Το βασικό είναι η αποσυμφόρηση των μονάδων”.

“Το καλοκαίρι είδαμε πως οι συνωστισμοί αύξαναν τα κρούσματα είτε ήταν ένα πάρτι, μια συγκέντρωση ή κάτι άλλο. Επομένως, το να μαζευτούμε πολλοί άνθρωποι που ερχόμαστε από διαφορετικά περιβάλλοντα, έναν φίλο που ζει στην άλλη άκρη της Αττικής είναι πιο παρακινδυνευμένο από το να δούμε την αδελφή ή τον αδελφό μας, που τους βλέπουμε πιο συχνά. Η φιλοσοφία είναι ότι δεν πρέπει να ανακατεφτούν πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα” περιέγραψε.

“Εμείς στην επιτροπή τονίζουμε το υγειονομικό κομμάτι” σημείωσε. “Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια εισήγηση και συζητήθηκε στην επιτροπή. Είδαμε ότι δεν γίνεται παράβαση του πρωτοκόλλου των αποστάσεων των 2 μέτρων και ικανοποιήθηκε το αίτημα. Εμείς εισηγηθήκαμε ότι δεν είναι υγειονομικά λάθος και μετά η Πολιτεία πήρε τις αποφάσεις” υπογράμμισε. “Το 2021 θα είναι σαφώς καλύτερο από το 2020. Όταν  τελειώσει ο εμβολιασμός και πάνε όλα καλά και έχει εμβολιαστεί αντισώματα έστω και ο μισός πληθυσμός – χρειάζεται 70% για τηνπλήρη συλλογική ανοσία, όπωσδήποτε δεν θα έχουμε αυτό το κακό που είχαμε το 2020” κατέληξε. 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ