Lockdown στην Αττική: Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και τον “κωδικό 6” – ΒΙΝΤΕΟ

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα γίνονται οι μετακινήσεις των πολιτών από δήμο σε δήμο μετά την ισχύ του σκληρού lockdown, δηλαδή από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στο ΑΝΤ1. Σε ερώτηση τι θα λέει το ΦΕΚ για τη μετακίνηση εντός της Περιφέρειας είπε “ό,τι λέει και σήμερα”. Όπως τόνισε ο ίδιος, “η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αττική. Θέλω να σας πω ότι η Περιφέρεια της Αττικής θεωρείται μια Περιφέρεια, άρα μπορεί να μετακινηθεί κάποιος από δήμο σε δήμο. Στις υπόλοιπες όμως Περιφερειακές Ενότητες και δημοτικές Ενότητες της χώρας, οι μετακινήσεις είναι εντός των δήμων”.

Σε ερώτηση σχετικά με την άθληση και τον κωδικό ¨6″ απάντησε ότι “στην Περιφέρεια Αττικής δεν υπάρχει περιορισμός διαδημοτικός”. Ωστόσο επεσήμανε ότι έως τις 28 Φεβρουαρίου που θα ισχύει το σκληρό lockdown θα απαγορεύεται η μετακίνηση του πολίτη με το αυτοκίνητο έξω από τα όρια του δήμου κατοικίας του για λόγους άθλησης.

Όσον αφορά στο εάν θα ανοίξουν τα ανθοπωλεία την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είπε “έχουμε ήδη μεταφέρει το αίτημα των επαγγελματιών, ο ίδιος υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Γεωργιάδης το έθεσε το θέμα στην κυβέρνηση και με την απόφαση του Πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο το προσεχές, και μόνο επαναλαμβάνω 13 και 14 του μήνα θα μπορούν να λειτουργήσουν στο ωράριο 9π.μ-5μμ μόνο με ραντεβού, με click inside δηλαδή ή με click away”.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ