Lockdown – Σχολεία: Ποιες ώρες θα γίνεται η τηλεκπαίδευση

Κλειστά θα είναι από την Πέμπτη όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Αττική, λόγω του σκληρού lockdown που θα βρίσκεται σε ισχύ έως τις 28 Φεβρουαρίου. Σχετικά με την εκπαίδευση, προβλέπεται τηλεκπαίδευση τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία, δημοτικά, ολοήμερα σχολεία, γυμνάσια και λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλες τις λοιπές εκπαιδευτικές δομές. Εξαιρετικώς επιτρέπεται η διά ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η τηλεκπαίδευση θα διενεργείται πρωινές ώρες για γυμνάσια και λύκεια και μεσημβρινές ώρες για νηπιαγωγεία και δημοτικά, όπως ακριβώς γινόταν και κατά το καθολικό lockdown του Νοεμβρίου. Παράλληλα, αύριο Πέμπτη και ώρες 10-12 το πρωί ξεκινά εκ νέου η προβολή επεισοδίων εκπαιδευτικής τηλεόρασης από την ΕΡΤ2, για τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σε αναστολή θα βρίσκονται οι Βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ τα ΑΕΙ συνεχίζουν να λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη αναφέρθηκε στις διευκολύνσεις που προβλέπονται για γονείς με παιδιά έως την Γ’ γυμνασίου με την παροχή μεταξύ άλλων εξ αποστάσεως εργασίας, μειωμένο ωράριο έως 25% ημερησίως και τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού.

Και η Γενική Γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη από την πλευρά της τόνισε ότι ενεργοποιούνται εκ νέου οι άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς στον ιδιωτικό τομέα με παιδιά έως 14 ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ