Νέες πληροφορίες για την εισήγηση των λοιμωξιολόγων – Ανατροπή με τον “κωδικό 6”, τι προτείνουν για το ψάρεμα

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι στην κυβέρνηση για τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, δεδομένης της κόπωσης των πολιτών από το παρατεταμένο lockdown. Συγκεκριμένα, προτείνουν να ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης νυχιών, οι παιδικές χαρές και οι αρχαιολογικοί χώροι εντός δήμου.

Επίσης, φέρονται να εισηγούνται να επιτραπεί ξανά το ψάρεμα. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ψάρεμα θα επιτρέπεται μόνο εντός του δήμου κατοικίας, κάτι που απομένει να αποσαφηνιστεί.

Επιπλέον οι ειδικοί φέρονται να προτείνουν να συνεχιστεί προς το παρόν η απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο για τον “κωδικό 6”, που χρησιμοποιείται για σωματική άσκηση και βόλτα με κατοικίδιο ή να επιτραπεί αλλά μόνο εντός δήμου. Το θέμα φαίνεται πως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.

Σημειώνεται ότι οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται, πάντως, η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα να ξεκινάει από τις 21:00 και όχι από τις 19:00, όπως ισχύει σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως το απόγευμα. Η ενημέρωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 19:00, έπειτα από δύο αναβολές μισής ώρας, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη η συνεδρίαση των ειδικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ