Λίστα “φωτιά” για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Λίστα “φωτιά” για τις μίζες στα εξοπλιστικά

 

Λίστα “φωτιά” βρίσκεται στα χέρια των ανακριτών Σπύρου Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκου, που χειρίζονται την υπόθεση με τις μίζες για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρεία WEGMANN.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα βρέθηκε στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου Δημήτρη Παπαχρήστου, σε έφοδο των δυο δικαστικών λειτουργών και περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 ως το 2010, οι οποίες, φαίνονται να περιλαμβάνουν ύποπτα εμβάσματα σε άγνωστες ως σήμερα εταιρείες που πλέον βρίσκονται στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών.

Απολογία θα δώσει αύριο στους δυο ανακριτές ο κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας. Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού, καλείται προκειμένου να ρίξει φως σε νεα στοιχεία που περιήλθαν στα χέρια των ανακριτών για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα του στρατού που προμήθευσε η γερμανική εταιρεία WEGMANN. 

Οι κύριοι Γεωργουλέας και Μάρκου έχουν στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους που τους κατονόμασαν. Σύμφωνα με πληροφοριες καλούν τον Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρο της WEGMANN, ο οποίος φέρεται να “λάδωνε” προκειμένου η εταιρεία του να εξασφαλίσει τις επίμαχες προμήθειες. Επίσης, Καλείται σε απολογία ο Σπύρος Παπαχρήστου, γιος του αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί.

Ο νέος κατηγορούμενος  εμφανίζεται ως διαχειριστής δυο off shore εταρειών, των OXYLOS και GRAMONT μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκε μέρος των  650.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προμήθεια ο Αντώνης Κάντας. Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο Αντώνης Κάντας, πλην αυτών, πήρε επιπλέον 300.000 ευρώ για το συγκεκριμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα σε μετρητά. 

Καλείται ακόμα σε απολογία ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαμεσολάβησε ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ιδιού, στον Κάντα. 

Την ίδια ώρα, δύο πρώην στρατιωτικοί που κατονομάστηκαν από τον επίσης κατηγορούμενο Παναγιώτη Ευσταθίου στην υπόθεση των μιζών για εξοπλιστικά προγράμματα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία τους στους ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ