Λιγνάδης: Θα απαντήσω εν καιρώ και αν χρειαστεί θα μιλήσουν οι δικηγόροι μου

Το ότι δεν επιθυμεί στην παρούσα φάση να τοποθετηθεί δημοσίως, ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Λιγνάδης, στον απόηχο της παραίτησής του από το Εθνικό Θέατρο.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αρκέστηκε να πει σε δήλωσή του στο ΟΡΕΝ, ότι “δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση. Θα απαντήσω εν καιρώ και αν χρειαστεί θα μιλήσουν οι δικηγόροι μου”.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο Δημήτρης Λιγνάδης σημείωνε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί, καθώς “το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω απ’ όλα, και να προστατεύσω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα. Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στη κουίντα του Εθνικού Θεάτρου. Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μού επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ