Λιγνάδης: Αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις της ανακρίτριας – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος του

Λιγότερο από 30 λεπτά παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος δεν θέλησε να απαντήσει σε καμία ερώτηση που του απηύθυνε, σχετικά με τις δύο νέες κατηγορίες βιασμού που απαγγέλθηκαν σε βάρος του, έπειτα από ισάριθμες καταγγελίες παθόντων. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αρνήθηκε να απαντήσει στη δικαστική λειτουργό, καθώς, όπως φαίνεται, την θεωρεί προκατειλημμένη στο πρόσωπο του, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει κάνει δεκτό κανένα από τα αιτήματα που της έχει υποβάλει.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, που είναι ήδη προσωρινά κρατούμενος για δύο υποθέσεις βιασμού ανηλίκων, παρέδωσε υπόμνημα στην ανακρίτρια, στο οποίο διατυπώνει τις θέσεις έναντι των δύο νέων υποθέσεων, ενός βιασμού ανηλίκου πριν επτά χρόνια και ενός βιασμού ενηλίκου το 2018, που τον βαρύνουν. Κατά την παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο φέρεται να διατύπωσε και πάλι το αίτημα του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με τους παθόντες, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κούγιας: “Έχει τα πάθη του αλλά ποτέ δεν ήταν βιαστής”

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του κατηγορουμένου δήλωσε σχετικά με την απολογητική διαδικασία: “Καταγγείλαμε την προκατάληψη της ανακρίτριας και αρνηθήκαμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις της. Σε δηλώσεις του, πριν την είσοδο του Δημήτρη Λιγνάδη στο ανακριτικό γραφείο, ο κ. Κούγιας επέμεινε πως η εμπλοκή του ηθοποιού με τη Δικαιοσύνη σχετίζεται με “επιχειρηματικά παιγνίδια”, χαρακτηρίζοντας “όνειδος” τη δικογραφία και επισημαίνοντας πως ο κατηγορούμενος “έχει τα πάθη του αλλά ποτέ δεν ήταν βιαστής”.

Ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε “απαράδεκτο να εμπλέκονται δικαστές και εισαγγελείς σε επιχειρηματικά παιχνίδια” και συμπλήρωσε πως “η ανακρίτρια συνεχίζει να αντιμετωπίζει την υπόθεση αλληθωρίζοντας και δεν έχει ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματα μας”. Επανέλαβε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται με στόχο “να σταματήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης για την επένδυση του Ελληνικού”. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν προσδοκά τίποτα όσο η δικογραφία της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, ωστόσο ελπίζει “πως όταν φτάσει στο Συμβούλιο η υπόθεση, τα μέλη του αυτεπαγγέλτως θα διατάξουν την αποφυλάκιση του”.

Σε λίγη ώρα, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για το αν ο κατηγορούμενος θα κριθεί και για αυτήν την υπόθεση προφυλακιστέος ή αν θα επιστρέψει στις φυλακές Τρίπολης χωρίς δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης σε βάρος του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ