Λέσβος: Σάλος για τις γαϊδουροδρομίες – ΒΙΝΤΕΟ με παιδιά να μαστιγώνουν με βίτσες τα ζώα

Σάλο έχουν προκαλέσει οι εικόνες από την Λέσβο και τις γαϊδουροδρομίες οι οποίες γίνονται στο νησί. Πρόκειται για μια καινούρια συνήθεια των νέων, με τις αντιδράσεις για κακοποίηση των ζώων να είναι έντονες.

Πρόκειται για αγώνες δρόμου με γαϊδουράκια και με αναβάτες παιδιά, τα οποία κρατούν βίτσες και μαστιγώνουν τα ζώα για να πάνε πιο γρήγορα και να τερματίσουν πρώτοι.

Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι η στάση των γονέων και άλλων ενηλίκων που βρίσκονται στο σημείο, οι οποίοι με τον τρόπο τους ενθαρρύνουν τα παιδιά να συνεχίσουν να μαστιγώνουν ανελέητα τα γαϊδουράκια για να τερματίσουν.

Στο εξοργιστικό βίντεο που πρόβαλε το MEGA, μία γυναίκα ακούγεται να λέει πως πρέπει να σταματήσουν να χτυπούν τα γαϊδουράκια και οι παρευρισκόμενοι, απευθυνόμενοι σε εκείνοι της λένε «άστα να τα χτυπάνε, δώσε».

Έρχεται καταγγελία στην Αστυνομία

Ο φιλοζωικός σύλλογος «Κιβωτός» της Μυτιλήνης, θα προβεί σε καταγγελία σήμερα στην αστυνομία και στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου έτσι ώστε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου,  Ιωσήφ Μποτετζάγια να επιβληθούν κυρώσεις εκεί που πρέπει, καθώς στο περιστατικό εμπλέκονται πολλά άτομα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ