Φωτιά στην Λέσβο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Λαγκάδα

Ολονύκτια και δύσκολη μάχη με τις φλόγες δίνουν στη Λαγκάδα στη Λέσβο οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, με στόχο να μην περάσει η φωτιά στη Βρίσα και τον Πολυχνίτο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα κι ενώ είχε σκοτεινιάσει, τα εναέρια δασοπυροσβεστικά μέσα συνέχιζαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού στα βουνά ανάμεσα στη Βρίσα και τον Πολυχνίτο, για να περιορίσουν τη φωτιά όσο το δυνατόν περισσότερο, σύμφωνα με τον ιστότοπο StoNisi.gr

Από τις 8.30 το βράδυ, οπότε περιορίστηκε το φως, στη μάχη κατά της φωτιάς μπήκαν και τα επίγεια τμήματα της Πυροσβεστικής, εθελοντές και όλοι όσοι συνεχίζουν για πέμπτη μέρα σήμερα να πολεμάνε με τη λαίλαπα της δασικής πυρκαγιάς που έχει κάψει περί τα 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών κυρίως ελαιόδεντρων.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου Ανδρέα Αξή, το μέτωπο της φωτιάς από την πλευρά της Βρίσας έχει περιοριστεί σημαντικά. Στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα του Δήμου και του στρατού, φτιάχνοντας αντιπυρικές ζώνες.

Η αναζωπύρωση

Νωρίς το απόγευμα όλοι πίστευαν ότι η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή των Βατερών τελείωσε, αλλά οι άνεμοι που άρχισαν να φυσούν αναζωπύρωσαν τον εφιάλτη και μάλιστα με μέτωπο που κινείται στα δυτικά, από τη Βρίσα μέχρι και το κεφαλοχώρι του Πολιχνίτου.

 

Στην περιοχή των θερμοπηγών του Πολιχνίτου ανοίχτηκαν ζώνες πυροπροστασίας. Στην άλλη άκρη, μάχη δινόταν στο μέτωπο βορειοδυτικά του χωριού Βρίσα με αεροπλάνα και ελικόπτερο να επιχειρούν συνεχώς, ώστε να αποφευχθεί νέα εκκένωση του χωριού. Το απόγευμα στην περιοχή επιχειρύσαν τρία καναντέρ και το σύνολο των πυροσβεστικών αεροσκαφών της Λέσβου.
Ένα δεύτερο μέτωπο το οποίο όμως κινείται σχετικά αργά είναι αυτό προς τον οικισμό του Πολιχνίτου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ