Λέσβος: Η ώρα του ανακριτή για τον αστυνομικό – “Χτυπούσε και απειλούσε την 14χρονη για να μην μιλήσει”

Με ξυλοδαρμούς και απειλές φέρεται να υποχρέωνε την 14χρονη μαθήτρια να μην αποκαλύψει την ασέλγεια σε βάρος της, ο αστυνομικός και προπονητής της, στη Λέσβο. Ο 53χρονος κατηγορούμενος πρόκειται να απολογηθεί αύριο, Δευτέρα, στον ανακριτή.

Η αλλαγή στη συμπεριφορά της 14χρονης και η άρνησή της να πάει στην προπόνηση, κίνησαν τις υποψίες της μητέρας η οποία αποφάσισε να δει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του παιδιού κι εκεί ανακάλυψε τις συνομιλίες της με τον 53χρονο αστυνομικό και προπονητή της.

Οι γονείς της 14χρονης μιλούν στον ΑΝΤ1. “Είδα τα μηνύματα στο κινητό της, τον τελευταίο καιρό το παιδί δεν ήθελε να πηγαίνει προπόνηση” λέει η μητέρα του κοριτσιού. “Και λόγω του επαγγέλματός του ως αστυνομικός εννοείται του είχα εμπιστευτεί το παιδί μου. Και όχι μόνο εγώ, πιστεύω όλες οι μητέρες εκεί. Αφού όλοι έχουν πέσει από τα σύννεφα… Άνθρωπος δεν είναι, κτήνος είναι, γιατί να μην το έχει ξανακάνει;”, προσθέτει η ίδια.

Ο πατέρας του κοριτσιού δηλώνει συγκλονισμένος “προσοχή στα παιδιά. Εμείς τον εμπιστευτήκαμε και λόγω επαγγέλματος και μας την έκανε…”. Όπως καταγγέλλει ο πατέρας στον ΑΝΤ1, την χτυπούσε και την απειλούσε για να μην μιλήσει. “Την ημέρα που έκανε τον βιασμό, την χτύπησε, την έδειρε…“, λέει μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, για περισσότερους από έξι μήνες η 14χρονη υπέκυπτε στις σεξουαλικές ορμές του προπονητή της.

Το παιδί είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, χρειάζεται βοήθεια για να διαχειριστεί τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες. Ο 53χρονος υπηρετούσε στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Καταγραφής Προσφύγων και Μεταναστών του νησιού. Γίνεται μεγάλη έρευνα για το αν είχε προχωρήσει σε ανάλογες πράξεις και σε βάρος άλλων ανηλίκων.

 

Σοκ στη Λέσβο με τις αποκαλύψεις για τον 53χρονο αστυνομικό

Φρίκη προκαλούν στην Λέσβο αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα οι αποκαλύψεις για τον 53χρονο αστυνομικό που εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε τοπική ομάδα για να προσεγγίζει τις αθλήτριες. Ο 53χρονος, όπως αποκάλυψε χθες το enikos.gr ελέγχεται για τον βιασμό της 14χρονης, ενώ τα όσα περιγράφονται στην δικογραφία τόσο από την ανήλικη όσο και από την μητέρα της προκαλούν ανατριχίλα. Χθες (30/7) ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ότι διατάχθηκε ΕΔΕ ενώ τέθηκε και σε διαθεσιμότητα.

Οι κάτοικοι του νησιού κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο υπεράνω πάσης υποψίας, ενώ οι γονείς των αθλητριών της τοπικής ομάδας βόλεϊ τον εμπιστεύονταν να μεταφέρει με το αυτοκίνητο τα παιδιά τους στο σπίτι μετά τις προπονήσεις.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες του enikos.gr, η 14χρονη κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι αντιλήφθηκε τον Ε.Μ. να θωπεύει κι άλλο παιδί. Επίσης, περιέγραψε ότι την είχε χαϊδέψει αρκετές φορές στους μηρούς εντός του αυτοκινήτου του, πριν προχωρήσει σε ασέλγεια σε βάρος της.

Ο 53χρονος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο νησιού φέρεται να είχε πλησιάσει κι άλλες ανήλικες, ενώ επικοινωνούσε μέσω λογαριασμού με ψευδώνυμο με τα κορίτσια. Ο συλληφθείς διατηρούσε λογαριασμό στα social media με το όνομα “Μέγας Αλέξανδρος”.

Το ψεύτικο προφίλ που είχε δημιουργήσει

Ο προπονητής, όπως τονίζεται, συνήθιζε να συνοδεύει στα σπίτια τους αρκετά κορίτσια μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης. Ο 53χρονος ζητούσε από το κορίτσι γυμνές φωτογραφίες, ενώ κατηγορείται ότι την βίασε έξω από το αυτοκίνητό του.

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του

Η μητέρα της 14χρονης ανακάλυψε ύποπτη συνομιλία της κόρης της στα social media με τον λογαριασμό που είχε δημιουργήσει ο 53χρονος, στην οποία ζητούσε από την ανήλικη άσεμνες φωτογραφίες και βίντεο. Ενώ όπως είπε στους αστυνομικούς φαινόταν να είναι ιδιαίτερα πιεστικός προς την κόρη της. Στη συνέχεια η γυναίκα έκανε την καταγγελία στις αρμόδιες αρχές για όσα της εκμυστηρεύτηκε η κόρη της για τον εφιάλτη που ζούσε όλο αυτό το διάστημα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ