“Λερναία Ύδρα” τα πάρτι στις πλατείες – Δίνουν… ραντεβού σε άλλες περιοχές μετά το “μπλόκο” της ΕΛ.ΑΣ.

Σε “Λερναία ύδρα” τείνουν να εξελιχθούν τα κορονοπάρτι στις πλατείες της Αττικής για την ΕΛ.ΑΣ. Την ώρα που η ομάδα ΟΔΟΣ παρεμβαίνει σε μια περιοχή για να αποτρέψει τον συνωστισμό, μια άλλη σε κοντινή απόσταση γεμίζει ασφυκτικά. Μετά την πρώτη παρέμβαση στη Βαρνάβα, όπου ο συνωστισμός τις προηγούμενες εβδομάδες είχε βγει εκτός ελέγχου, μεγάλος όγκος των συγκεντρωμένων διοχετεύθηκε σε άλλες πλατείες, όπως αυτή του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη- όπου κι εκεί αστυνομική δύναμη “μπλόκαρε” τα νυχτερινά κορονοπάρτι- αλλά και η γειτονική πλατεία Υμηττού.

Κι ενώ το βράδυ της Τρίτης η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούσε στο Περιστέρι για να ελέγξει τα πάρτι στην πλατεία Βεάκη, στην πλατεία Υμηττού, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, η υπερσυγκέντρωση νεαρών είχε ως αποτέλεσμα γύρω στις 10 μ.μ. να ξεσπάσει άγρια συμπλοκή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, 25χρονος έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε ελαφρά άτομο από “αντίπαλη” παρέα, στη συνέχεια σχεδόν λιντσαρίστηκε και έπρεπε να φυγαδευτεί από τους ψυχραιμότερους για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η ωμότητα του περιστατικού προκάλεσε τον προβληματισμό κατοίκων και επιχειρηματιών που ανησυχούν για την αλλοίωση του οικογενειακού χαρακτήρα της περιοχής. Τα αυτιά και τα μάτια της πλατείας, οι περιπτεράδες, μιλούν για παρουσία ατόμων που δεν έχουν ξαναδεί.

“Από την Παρασκευή και μετά, η πλειοψηφία του κόσμου στην πλατεία είναι από αλλού. Το κακό είναι ότι αφήνουν σκουπίδια. Όταν υπάρχει όχλος μαζεμένος, στο τέλος κάτι θα προκύψει και κάποιοι θα βρουν αιτία να μαλώσουν” λένε χαρακτηριστικά. Οι επιχειρηματίες γύρω από την πλατεία ελπίζουν σε μια ήπια παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. όπως συνέβη και σε άλλες πλατείες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ