Γρηγόρης Λέων στον ΑΝΤ1: Αδιαμφισβήτητο το πόρισμα – Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας

Απόλυτη  βεβαιότητα για την ακρίβεια και την ορθότητα του νέου πορίσματος για τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων και στο Νίκο Χατζηνικολάου.

“Το πόρισμα των συναδέλφων συνάδει με την εμπειρία τους και με τη θέση τους. Είναι πόρισμα στο οποίο θα δείξουμε όλοι εμπιστοσύνη γιατί όλα αυτά τα στοιχεία που είχαμε τους βοήθησαν να κάνουν τέτοιο επανέλεγχο που ουσιαστικά δεν υπάρχει εύρημα που να μην έχει ελεγχθεί διπλά και τριπλά. Άρα μιλάμε για 100% επιβεβαιωμένα ευρήματα και προφανές είναι ότι η αιτία θανάτου είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και ο μηχανισμός θανάτου”, είπε ο κ. Λέων.

“Ουσιαστικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αιτία θανάτου είναι ο “ασφυκτικός θάνατος”, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε ως τώρα, και ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ο θάνατος προήλθε με απόφραξη μύτης και στόματος, κάθε φορά με διαφορετικό μέσο ή  συνδυασμό μέσων”, πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Ο  κ. Λέων δήλωσε ότι από την αρχή είχε “επισημάνει αστοχίες στις πρώτες πραγματογνωμοσύνες των ιατροδικαστών. Το ευτύχημα είναι ότι είχαμε πληθώρα στοιχείων ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, αλλά και πληθώρα στοιχείων στην πρώτη. Αυτά, σε συνδυασμό με την εμπειρία των ιατροδικαστών,  και την τεχνική που χρησιμοποίησαν επέτρεψαν να φέρουν ένα αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα, που προφανώς ξεπερνά όποια αστοχία έχει γίνει στο παρελθόν.”

Ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας, αναφερόμενος στις πρώτες αστοχίες, στα λάθος πορίσματα, δήλωσε ότι “δεν υπάρχουν ενδείξεις που να τις αποδίδουν σε δόλο. Ο φόρτος εργασίας, και η δυσκολία των περιστατικών δικαιολογεί αστοχίες και ίσως αυτοί είναι οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η οποία λανθασμένη εκτίμηση, ώστε τελικά να αποδόθηκε λάθος αιτία θανάτου.”

Ο κ. Λέων εξέφρασε την ευχή η υπεράσπιση να βρει τεχνικούς συμβούλους που θα μπορέσουν να υποστηρίξουν κάτι διαφορετικό. Όπως είπε στα δύο πρώτα παιδιά υπάρχει τέτοια βεβαιότητα και έγιναν τόσοι επανέλεγχοι που το πόρισμα είναι αδιαμφισβήτητο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ