Λέκκας στον Realfm 97,8 για τον σεισμό στην Ελασσόνα: Δεν είναι στο ίδιο ρήγμα

Ο νέος ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα δεν είναι στο ίδιο ρήγμα με τον χθεσινό, ανέφερε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Realfm 97,8 και την εκπομπή του Γιώργου Ντουδεσκέα και της Στεφανίας Κασίμη.

“Είναι στον κλάδο ενός ρήγματος, ο οποίος κλάδος ενεργοποιήθηκε χωρίς να είναι γνωστός και δεν έχει χαρτογραφηθεί στην επιφάνεια. Σε εκείνο τον κλάδο ακριβώς προς την Βερδικούσσα είχαμε την εκδήλωση αυτού του σεισμού που είναι 5,8 με 5,9 Ρίχτερ” ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Και πρόσθεσε: “Εκείνο το οποίο προκύπτει είναι να ΄το πρέπει να υπερεκτιμήσουμε την κατάσταση, να δούμε ακριβώς το τι συμβαίνει στην περιοχή και να καταγράψουμε τις διεργασίες για να μπορέσουμε να τις ανάλογες επιχειρησιακές δράσεις”.

Αναφερόμενος στο αν η αποψινή σεισμική δόνηση θεωρείται νέος σεισμός ή μετασεισμός της χθεσινής δόνησης, ο καθηγητής του ΟΑΣΠ ανέφερε πως “είναι στο όριο”. “Ο σεισμός δεν είναι στο ίδιο ρήγμα. Είναι στην προέκταση του ρήγματος ή σε ένα ξεχωριστό ρήγμα. Αυτό δεν μπορούμε να το δούμε γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο στην επιφάνεια” τόνισε ο κ. Λέκκας, και ανέφερε πως υπάρχουν ζημίες αλλά όχι τραυματίες

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ