Αρκετοί επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να κάνουν τις μετρήσεις τους στα καταστήματα εστίασης, αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα καφέ και εστιατορίων. Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα για πελάτες αλλά και καταστηματάρχες; “Πρώτα από όλα περιμένουμε να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις και από εκεί και πέρα να δούμε πώς πρέπει αντιδράσουμε και να κρατηθούν πάνω από όλα οι θέσεις εργασίας. Σίγουρα η επανεκκίνηση θα είναι κάτι δύσκολο, θα αντιμετωπίσουμε περισσότερο πρόβλημα τα μικρά μαγαζιά, γιατί για να δωθεί ζωτικός χώρος στους καταναλωτές πελάτες, στα μικρά μαγαζιά θα δημιουργηθεί πρόβλημα” δήλωσε ο γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου, Λευτέρης Λαζάρου, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.
“Περιμένουμε να εξαγγελθούν τα μέτρα για να δούμε τι λύσεις θα δώσουμε. Πρέπει να δωθεί ζωτικός χώρος και στην κουζίνα, να έχουν και αυτοί την απλωσιά τους. ΔΕν βλέπω τόση πολύ δουλειά που να μας τρομάζει αυτή η απλωσιά. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα και να χρειαζόμαστε χώρο, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι το 30% της λειτουργίας των καταστημάτων θα καλυφθεί από τους πελάτες, τον πρώτο καιρό. Θα υπάρχει μια επιφύλαξη, ένας φόβος” ανέφερε.