Λαζάρου για το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο: Στόχος μου ήταν να μαγειρέψω όσο το δυνατόν περισσότερη Ελλάδα

Για το ελληνικό μενού που απήλαυσαν οι επίτιμοι καλεσμένοι στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega “Πάμε Δανάη” ο Λευτέρης Λαζάρου. «Ήταν σημαντική μέρα για όλους στην Ελλάδα», είπε ο διάσημος σεφ, ο οποίος για το μενού είπε ότι εξαιτίας της ημέρας, βασικό υλικό ήταν το ψάρι και τα θαλασσινά.

«Ο στόχος μου ήταν να μαγειρέψω όσο το δυνατόν περισσότερη Ελλάδα», δήλωσε ο διάσημος σεφ, ενώ για τα σχόλια που πήρε, είπε πως ήταν σφαιρικά και όχι μεμονωμένα.

Ταυτόχρονα ο ίδιος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram φωτογραφία από το δείπνο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου αναφέροντας στη λεζάντα: «Είναι μεγάλη μου τιμή που είχα την ευκαιρία να επιμεληθώ το μενού του επίσημου επετειακού δείπνου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Προσπάθησα μέσα σε 4 πιάτα να βάλω όση περισσότερη Ελλάδα μπορούσα. Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την πρόσκληση και την εμπιστοσύνη της. Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά!».

Για να αναφέρει στη συνέχεια το μενού του δείπνου: «Καλωσόρισμα: Χαρουπόψωμο και χωριάτικο ψωμί αργής ωρίμανσης με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τα Χανιά της Κρήτης. Μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Πρώτο πιάτο: Σούπα κακαβιάς με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας.

Δεύτερο πιάτο: Κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου με κρόκο Κοζάνης.

Κυρίως πιάτο: Φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Επιδόρπιο: Λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου, κρέμα μπαχαρικών και φιστίκια Αιγίνης. @presidencygr #200years #1821 #GreekIndependenceDay #greece #lefterislazarou #greekcuisine».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ