Λαθραία τσιγάρα δηλώθηκαν… ηλεκτρικές σκούπες

Λαθραία τσιγάρα δηλώθηκαν ως ηλεκτρικές σκούπες

 

Λαθραίο φορτίο 320.000 πακέτων εντόπισε το ΣΔΟΕ σε έλεγχο στο λιμάνι του Πειραιά. Οι διαφυγόντες δασμοί από τα λαθραία τσιγάρα, που είχαν δηλωθεί ως ηλεκτρικές σκούπες από Σιγκαπούρη, ανέρχονται, σύμφωνα με το Σώμα, στο ποσό των 1.072.000 ευρώ.

Περισσότερα από 4.500 πακέτα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν επίσης χθες στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης και στην Πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο επιχείρησης του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία.

Οι αρχές συνέλαβαν τρία άτομα που διέθεταν τα τσιγάρα, ενώ ακολούθησε έλεγχος σε δύο καταστήματα στα οποία φυλάσσονταν τα λαθραία,  οι ιδιοκτήτες των οποίων επίσης συνελήφθησαν.

Στο μεταξύ σε κοινή επιχείρηση του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής και Ασφάλειας Αττικής στον Ασπρόπυργο, αποκαλύφθηκαν και κατασχέθηκαν 4.961 χαρτοκιβώτια απορρυπαντικά, αξίας 100.000 ευρώ, που είχαν κλαπεί από αποθήκη μεγάλης αποθηκευτικής επιχείρησης στην Θεσσαλονίκη. Το φορτίο, με πλαστά παραστατικά, ήταν έτοιμο να προωθηθεί στην Αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τέλος, σε κοινή επιχείρηση του ΣΔΟΕ Δυτ. Ελλάδος και της ΕΛΑΣ στις 28/03/2013, για εντοπισμό κλεμμένων ποσοτήτων χαλκού, εντοπίστηκε παράνομη διακίνηση πέντε τόνων χαλκού, στην περιοχή Γλαύκου Πατρών.

Από το είδος των κατασχεθέντων υποδηλώνονται κλοπές σε νεκροταφεία, αποθήκες, εκκλησίες και αγωγούς ΔΕΗ καθόσον πρόκειται για σταυρούς τάφων, χάλκινα καζάνια, εκκλησιαστικά μανουάλια και καλώδια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ