Λασίθι: Στον εισαγγελέα γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

Άλλη μια υπόθεση με αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Το ζευγάρι αρνητών από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου θα βρεθεί αντιμέτωπο με τις κυρώσεις του νόμου, καθώς η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, την εν λόγω υπόθεση έστειλε στον εισαγγελέα Λασιθίου η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι δύο αρνητές γονείς, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του διευθυντή του σχολείου, αλλά και της Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συνεχίζουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αρνούμενοι να συμμορφωθούν με τα μέτρα που προβλέπονται από τον νόμο λόγω της πανδημίας.

Οι δυο γονείς, εκτός από τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, κινδυνεύουν να χάσουν την επιμέλεια των δυο παιδιών τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με διάταξη τροπολογίας που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή, όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

«Έχουν εξαντληθεί όλα τα μέσα από δω και πέρα η υπόθεση περνά στα χέρια του Εισαγγελέα Λασιθίου» είπε στην ΕΡΤ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλης Μαρκάκης. Ο ίδιος ελπίζει πως έστω και την τελευταία στιγμή οι γονείς θα αλλάξουν τακτική και θα σταματήσουν να στερούν από τα παιδιά τους την εκπαίδευση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ