Λάρισα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πλημμυροπαθών των εργατικών κατοικιών στην Γιάννουλη

Δύο μήνες μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, τα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες παραμένουν, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών στην Γιάννουλη της Λάρισας, που πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι κάτοικοι αναφέρουν ότι τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και για τον λόγο αυτό συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία των εργατικών κατοικιών, ενώ στη συνέχεια απέκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά την εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης.

Πηγή: onlarissa.gr

Όπως υπογραμμίζουν οι πλημμυροπαθείς, τα μέτρα τα οποία εξαγγέλθηκαν για την ανακούφιση τους δεν έχουν υλοποιηθεί. Ζητούν, μεταξύ άλλων, την πλήρη αποζημίωση τους για τα ισόγεια και τα υπόγεια, τα οποία μένουν εκτός αποζημιώσεων. Μάλιστα, όπως τονίζουν, είναι πολλοί εκείνοι που δεν έχουν πάρει αποζημίωση.

Πηγή: onlarissa.gr

Λόγω της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα σπίτια τους από τις πλημμύρες αναγκάστηκαν να μένουν σε συγγενικές οικογένειες και σε ξενοδοχεία, κατάσταση που, όπως σημειώνουν, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητούν να νοικιαστούν ειδικά διαμερίσματα για τους ίδιους με επιβάρυνση της πολιτείας του δήμου και της περιφέρειας.

Όπως δείχνει και η κατάσταση στους εξωτερικούς χώρους, τα προβλήματα παραμένουν. Μία έντονη οσμή εξακολουθεί να υπάρχει στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Πηγή: onlarissa.gr

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ