Λάρισα: Νέες εικόνες από το μονοκινητήριο αεροσκάφος που συνετρίβη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Νέες εικόνες από το μονοκινητήριο αεροσκάφος που συνετρίβη έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους  εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε απόκρημνη χαράδρα στο Μαυροβούνι Λάρισας, ενώ νεκρός βρέθηκε και ο 62χρονος πιλότος. Στο σημείο επιχείρησαν ομάδες διασωστών, μεταφέροντας τη σορό του 62χρονου Σταύρου Τσιγάλογλου.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζανίτης

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν από ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας, κοντά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί, σωστικά συνεργεία και οχήματα της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του 62χρονου πιλότου από τη Δράμα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από τη Θήβα στη Δράμα με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το μονοκινητήριο αεροσκάφος που συνετρίβη

αεροσκάφος Λάρισα

Πριν από λίγο εκδόθηκε Notam για πτήσεις Γενικής Αεροπορίας σε πεδία προσγείωσης

“Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει ότι εκδόθηκε αεροπορική οδηγία (notam), η οποία υπενθυμίζει τους κανόνες που ισχύουν από την νομοθεσία για τις πτήσεις Γενικής Αεροπορίας (ΓΑ). Επιπλέον των υποχρεώσεων που αναλύονται στην αεροπορική οδηγία επιβάλλεται από τώρα και στο εξής σε όλους τους χειριστές πτητικών μέσων ΓΑ να ενημερώνουν το διαχειριστή του πεδίου προσγείωσης που χρησιμοποιούν” τονίζεται.

Συγκεκριμένα η notam για τις αεροπορικές μετακινήσεις Γενικής Αεροπορίας προβλέπει τα ακόλουθα:

*Όλα τα αεροσκάφη ΓΑ πριν την διεξαγωγή πτήσεων σε πεδία προσγείωσης επιβάλλεται να ενημερώνουν και να λαμβάνουν άδεια για την χρήση των πεδίων από τους διαχειριστές τους.

Η ενημέρωση για την διεξαγωγή της πτήσης πρέπει να περιλαμβάνει:

1. Το Νηολόγιο του αεροσκάφους. (AIRCRAFT REGISTRATION)

2. Το ονοματεπώνυμο του πιλότου. (NAME OF PILOT)

3. Τoν συνολικό αριθμό επιβατών. (TOTAL PASSENGERS ON BOARD)

4. Αεροδρόμιο αναχώρησης. (AERODROME OF DEPARTURE)

5. Εκτιμώμενη ώρα άφιξης. (ESTIMATED TIME OF ARRIVAL)

6. Δήλωση του χειριστή ότι το πτυχίο του, το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας και το πιστοποιητικό ασφάλισης παραμένουν σε ισχύ. (A DECLARATION THAT THE PILOT’S LICENSE,THE CERTIFICATE OF AIRWORTHINESS AND INSURANCE CERTIFICATE REMAIN VALID.)

7. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή σχεδίου πτήσης για τα αφικνούμενα και αναχωρούντα προς και από πεδίο προσγείωσης αεροσκάφη είναι υποχρεωτική. (SUBMISSION OF THE FLIGHT PLAN FOR ARRIVING AND DEPARTING AIRCRAFT IS MANDATORY.)

Σημειώνεται ότι η ΥΠΑ υπενθυμίζει του κανόνες που ισχύουν για τις πτήσεις ΓΑ με αφορμή το αεροπορικό συμβάν με το ιδιωτικό αεροσκάφος που απογειώθηκε από ιδιωτικό πεδίο στη Θήβα με προορισμό άφιξης περιοχή της Δράμας την περασμένη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.