Την ενοχή δύο εκ των 10 κατηγορουμένων για το πλημμέλημα της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο και την αθώωση και των 10 κατηγορούμενων για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας, στη δίκη για τον «Ιανό».
Σύμφωνα με το onlarissa, στην αγόρευσή του, που διήρκεσε δυόμιση ώρες, το πρωί της Τετάρτης (25/09), ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του τότε αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και του τότε προϊσταμένου Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Εισαγγελέας, δεν ενισχύθηκαν τα αναχώματα για την συγκράτηση των νερών. Αθωωτική ήταν η πρότασή του για τον πρώην Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό.
Υπενθυμίζεται πως η δίκη των «10» κατηγορουμένων αφορά στον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» που έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τον Σεπτέμβριο του 2020 και κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ προκάλεσε μεγάλες ζημιές.
Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται πιθανότατα εντός του ερχόμενου μήνα.