Λάρισα: Αναβάλλονται χημειοθεραπείες καρκινοπαθών εξαιτίας έλλειψης φαρμάκων

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο «Ογκολογικό» του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας λόγω έλλειψης φαρμάκων.

Ασθενείς και οι συγγενείς τους δηλώνουν οργισμένοι, αφού οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες τους αναβάλλονται, με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή των ασθενών.

«Η προγραμματισμένη για χθες θεραπεία συγγενικού μου προσώπου πήγε περίπατο επειδή δεν υπήρχε το φάρμακο που της χορηγείται, λόγω έλλειψης χρημάτων για την αγορά του», ανέφερε έξαλλος συγγενής ασθενούς στην ιστοσελίδα onlarissa.gr, τονίζοντας πάντως την υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου.

«Οι άνθρωποι τρέχουν και δεν φτάνουν, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς και σε μια ιδιαίτερα βαριά λόγω των περιστατικών μονάδα, την ώρα που κάποιοι παίζουν με τα κονδύλια, τους κωδικούς, τα νεύρα μας και κυρίως την ήδη επιβαρυμένη υγεία των ασθενών», επεσήμανε ο ίδιος άνθρωπος.

«Αλήθεια αυτό που ακούστηκε από τους διοικούντες πως μέχρι να εξευρεθούν κονδύλια με τη μεταφορά κωδικών θα εξυπηρετούνται μόνο επείγοντα περιστατικά. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στους υπόλοιπους που διακόπτουν προγραμματισμένες θεραπείες;», κατέληξε οργισμένος ο συγγενής της ασθενούς.

Πηγή: onlarissa.gr

Διαβάστε επίσης:

Οδηγός κάηκε ζωντανός στην εθνική οδό Ναυπλίου – Μυκηνών – ΦΩΤΟ

Συγκίνησε ο Μπακογιάννης: Οι δολοφόνοι του πατέρα μου είναι στη φυλακή χάρη σε σας – ΒΙΝΤΕΟ

Εκτεθειμένοι στην παγωνιά οι πρόσφυγες στο hot spot της Μαλακάσας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ