Λάρισα: “Αν την βγάζανε έξω, θα ήταν όλα καλά”, δηλώνει η θεία της γυναίκας που ήταν για 42 χρόνια έγκλειστη

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της υπόθεσης με την γυναίκα που ζούσε επί 42 χρόνια κλεισμένη στο σπίτι της, από τα 9 της χρόνια. Σε ένα σπίτι κλειστό, με αλυσίδες, κάγκελα και λουκέτα, στη Λάρισα. Η θεία της γυναίκας δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με το Νίκο Χατζηνικολάου ότι είχε ενημερωθεί και η αστυνομία.

“Ένα παιδί φοβισμένο. Ένα αγρίμι. Αν το βγάζανε έξω, θα ήταν όλα καλά. Δεν το άφηνε. Ήξερε μόνο τη γλώσσα τη δική της. Από κει και πέρα, όσοι της λέγανε να το βγάλει έξω, τους μισούσε. Το αγαπούσε το παιδί. Πάρα πολύ το αγαπούσε. Γιατί έλεγε ότι (το παιδί) φοβάται να βγει έξω. Χθες που ξεκινήσανε να πάνε στην κηδεία, βγαίνω έξω και λέω. “Κορίτσι μου ας μη μου μιλάς, εγώ σ’ αγαπώ.”  Ήρθε και μ’ αγκάλιασε σφιχτά, γιατί ένιωσε ότι δεν έχει κανένα. Όπως τώρα. Φύγανε χθες το βράδυ μετά την κηδεία. Κανείς δεν είναι εδώ. Κι ήταν κλειδωμένο (το κορίτσι) μέσα, από χθες το βράδυ.

Αδιαφορία. Τρεις φορές ήρθε η αστυνομία γι’  άλλο πράγμα και τους εξηγήσαμε τι συμβαίνει επάνω. Ότι το παιδί ήταν κλεισμένο. Όλα τα χρόνια, το έχω κι ενδιαφέρομαι”, δήλωσε η θεία του παιδιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 οι συνθήκες εγκλεισμού της γυναίκας είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Κανείς δεν μπορεί ακόμα να πει με βεβαιότητα πώς και γιατί στα εννέα της χρόνια η γυναίκα σταμάτησε το σχολείο κι’ έμεινε έκτοτε κλεισμένη στο σπίτι.

Απορίας άξιο είναι και γιατί κανένας από το συγγενικό και το φιλικό περιβάλλον δεν απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες για το θέμα. Πάντως το σπίτι δεν έχει σημάδια εγκατάλειψης, η γυναίκα είναι φροντισμένη, ωστόσο εμφανίζει στοιχεία μοναχικότητας, λόγω του χρόνιου κοινωνικού αποκλεισμού της, ενώ προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί αν αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ