Λάρισα: Αγρότες θα διανυκτερεύσουν με τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

«Στο κέντρο της Λάρισας, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 12 ημερών, έφθασαν διαμαρτυρόμενοι αγρότες με τα τρακτέρ τους το απόγευμα της Παρασκευής (09/02).

Με συνεχόμενα κορναρίσματα και τέρμα τα… γκάζια, ακολουθώντας τις υποδείξεις των αστυνομικών από τον κόμβο Πλατυκάμπου, στάθμευσαν στην Κεντρική πλατεία, κάνοντας πράξη μία εκ των αποφάσεων την πανελλαδικής σύσκεψης στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ για δράσεις εντός των πόλεων, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

«Τα αιτήματά μας είναι ακόμη αναπάντητα. Θέλουμε να μείνουμε στην αγροτιά αλλά η Κυβέρνηση δεν μας βοηθά. Περιμένουμε η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό να είναι θετική, διαφορικά θα αλλάξουμε τρόπο διαμαρτυρίας. Αν τα αιτήματά μας δεν γίνουν αποδεκτά, τα μπλόκα θα γίνουν πιο σκληρά» τόνισε ο αγρότης Στάθης Σιδηρόπουλος.

Από πλευράς του ο αγρότης Κυριάκος Τσικριτσής από το Δήμο Τυρνάβου υπογράμμισε «είχαμε παγετούς, χαλαζοπτώσεις και περονόσπορο στα αμπέλια, ο οποίος δεν αποζημιώνεται από το κράτος. Να λυθούν στο ακέραιο όλα τα προβλήματά μας, να έχουμε αφορολόγητο πετρέλαιο και χαμηλή τιμή στην κιλοβατώρα για το ρεύμα μας. Επίσης ζητάμε 100% αποζημίωση σε όλα τα πλημμυρόπληκτα χωράφια».

«Η θέση των τρακτέρ δεν είναι εδώ, είναι στα χωράφια. Για όσο, όμως, έχουμε δύο μέτρα νερό στη γη μας και δε μπορούμε να την καλλιεργήσουμε, θα βγαίνουμε στους δρόμους να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν» σημείωσε ο Δημήτρης Γαλάνης από την Αμυγδαλή Αγιάς, παρακάρλιος αγρότης.

Οι αγρότες θα διανυκτερεύσουν με τα τρακτέρ τους στην Κεντρική πλατεία μέχρι αύριο, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ