Λάρισα: Αυτό είναι το φορτηγό-ψυγείο όπου βρέθηκαν κλειδωμένοι οι πρόσφυγες – ΦΩΤΟ

Εικόνες από το φορτηγό-ψυγείο όπου βρέθηκαν κλειδωμένοι οι έξι Αφγανοί πρόσφυγες, έξω από τη Λάρισα, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς που σταμάτησαν το φορτηγό για έλεγχο στα διόδια Μακρυχωρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Τεμπών. Οι αστυνομικοί άκουσαν θόρυβο από το εσωτερικό του οχήματος, που προκάλεσαν οι ίδιοι οι απελπισμένοι πρόσφυγες, χτυπώντας την πόρτα με τα πόδια και τα χέρια τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθερία”, ο 51χρονος οδηγός, βουλγαρικής καταγωγής, αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 1.500 ευρώ, μετά την απολογία του στον ανακριτή. Ο ίδιος αρνείται ότι γνώριζε πως στο φορτηγό-ψυγείο, που ήταν έμφορτο με φράουλες και πορτοκάλια, ήταν κλειδωμένοι οι πρόσφυγες και ισχυρίζεται πως μπήκαν οι ίδιοι παράνομα στο όχημα.

Οι έξι πρόσφυγες ηλικίας 15,17,19,20,21 και 22 ετών, αντίστοιχα, πλήρωσαν ομοεθνή τους για να ταξιδέψουν από το λιμάνι της Πάτρας, όπου βρίσκονταν, έως την Ιταλία. Ωστόσο, ο ομοεθνής τους που αναζητείται, τους κλείδωσε στο φορτηγό που είχε τελικό προορισμό τη Ρουμανία και όχι την Ιταλία όπως ήλπιζαν.

Σημειώνεται πως για τους δύο ανήλικους Αφγανούς αναζητείται δομή φιλοξενίας, ενώ οι άλλοι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγή: Ελευθερία, onlarissa.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ