Λαμία: 22χρονος ήρωας όρμησε σε φλεγόμενο ημιυπόγειο και έσωσε παιδί 1,5 έτους

Παραλίγο τραγωδία το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Λαμίας, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ημιυπόγειο, όπου διαμένει οικογένεια Ρομά

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο σπίτι την ώρα της φωτιάς βρίσκονταν μια 57χρονη με τα τρία εγγόνια της (ηλικίας 6, 5, και 1,5 ετών), αφού οι γονείς απουσιάζουν. Λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα του Σαββάτου, ο Διονύσης, ένας 22χρονος γυρνώντας στο σπίτι του άκουσε κάποιους να καλούν σε βοήθεια και έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Μόλις έφτασε στο σημείο, είδε πυκνό καπνό το δωμάτιο ενός σπιτιού να έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Έξω ήταν η γιαγιά με τα δυο μεγάλα παιδιά και οι γειτόνισσες που καλούσαν σε βοήθεια και βρίσκοντας σε πανικό.

Σε κάποια στιγμή, ο 22χρονος άκουσε ένα από τα δύο παιδιά να λέει κλαίγοντας ότι το 1,5 έτους αδερφάκι τους είναι ακόμα μέσα στο σπίτι. Χωρίς δεύτερη σκέψη, έβγαλε το μπουφάν και όρμησε στο φλεγόμενο δωμάτιο.

«Το παιδάκι έκλαιγε και με φωνή που έτρεμε μου είπε ότι ήταν μέσα στο σπίτι το μωρό. Αμέσως πέταξα το μπουφάν και έδωσα μια δυνατή κλωτσιά στο παράθυρο του δωματίου που ήταν στο ύψος του δρόμου. Μπήκα μέσα και άρπαξα το μωρό που ήταν ανάμεσα στις φλόγες. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Ευτυχώς το παιδάκι σώθηκε και είναι καλά. Εγώ έκανα αυτό που θα έκανε ο κάθε άνθρωπος αν κινδύνευε μια ζωή….» ανέφερε ο 22χρονος Διονύσης Αμπντιάη, ο οποίος είναι Αλβανικής καταγωγής, αλλά έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Λαμία, όπου ζει και εργάζεται.

Όπως ανέφεραν γείτονες, μιλώντας στο LamiaReport, το μικρό παιδί σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αφού οι φλόγες είχαν φτάσει δίπλα του.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες το δωμάτιο καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας με δυο οχήματα και πέντε πυροσβέστες που έσβησαν την πυρκαγιά πριν αυτή επεκταθεί και σε άλλα διαμερίσματα.

Λαμία Φωτιά Λαμία Φωτιά Λαμία Φωτιά Λαμία Φωτιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ